ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bizim CHP’liler de kan değişimi istiyor

Bizim CHP’liler de kan değişimi istiyor
YAYINLAMA: 17 Ekim 2023 / 15.39
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2023 / 15.40
CHP’nin muhalifleri Ertuğrul Günay, Haluk Özdalga, Ethem Cankurtaran ve Rıdvan Budak’ın başını çektiği grubun Gaziantep İl ve İlçe yönetiminden destek aldığı, parti tabanının sesine kulak veren Gaziantep CHP yönetiminin, kan değişikliğinden yana olduğu ifade edildi. CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz karar vermek için önce liderlerin ortaya çıkması gerektiğini söylerken, Abdulkadir Ateş, “Bizim imza toplamaya ihtiyacımız yok, yıllardan beri değişimden yanayız” diye konuştu.

Yıllardır değişikliğe inananlardanım

CHP Milletvekili Mustafa Yılmaz öteden beri partide kan değişimi ve yeniliğin gerçekleşmesi için mücadele verdiğini, ancak bunu imza toplayarak yapmadığını söyledi. “Yıllardır yönetim karşıtıyım, bu yönetim karşıtlığım halen sürüyor. Partinin büyümesi için kan değişikliği şart” diyen Abdulkadir Ateş, “1988’den beri bu yönetimin partiye çok büyük katkı getirmediğini söyleyip bu konuda mücadele etmekteyim. Yönetim karşıtı olduğumuzu herkes bilir ancak yönetim karşıtı olduğumuzu imza toplayarak kanıtlama yoluna gitmedik. İmza toplayarak yönetim karşıtı olduğunu söyleyenler geçen kurultayda tüzük değişikliği için antidemokratik bir şekilde değişikliğe destek verenlerdir. Bunların imzaya ihtiyacı vardır” dedi.

Partinin büyümesi için kan değişikliği kaçınılmaz

“Bizim imza toplamaya ihtiyacımız yok, ama partinin ciddi bir kan değişimine ihtiyacı olduğu da muhakkaktır” diyen Ateş, “Kan değişiminin gerekliliği konusunda eskiden olduğu gibi yine yönetim karşıtlığımızı sergiliyoruz. Önceki söylediklerimin ve duruşunun halen arkasındayım, gerçekten partide ciddi anlamda bir kan değişikliğinin yapılması lazım. Bu anlayışımızın da iyi bir sonuç vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Önce liderler belli olmalı

Devlet eski Bakanı CHP Milletvekili Mustafa Yılmaz ise, liderler belli olmadan değişim hareketine girmek istemediğini belirtirken, “Hele ortaya bir adaylar ve isimler çıksın, ondan sonra biz de ne tür bir duruş sergileyeceğimize, kimin yanında olacağımıza karar veririz. Bizim için önemli olan partinin büyümesi. Ancak ortada halen isim yok. Kim partiyi büyütebilir, bu konuda bir ön bilgi ya da çalışma da yok. Onun için şu an beklemedeyim ve beklemek gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Duran Ergetir ise, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a karşı olağan muhalefete destek verdiğini, kurultay delegelerinin, il ilçe yönetimlerinin kan değişikliğinin gerekli olması konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Nöbeti güzellikle devredecekler

Eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, seçimi kaybeden CHP yönetiminin nöbeti iyilikle güzellikle kendilerine devredileceğini söyledi.

Günay, “Anadolu Gezi Programı” kapsamında geldiği CHP Gaziantep İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerde kazanan partinin iktidar olduğunu, kaybedelim partinin yönetiminin ise istifa ettiğini belirterek, “Böyle ahlaki bir talebi, parti yönetiminden talep ediyoruz” diye konuştu.

Parti içinde muhalif olmadıklarını, hep birlikte bir arayış içinde olduklarını belirten Günay, şunları söyledi: “CHP zaten şu anda olması gereken yerde değil. Oy oranı yüzde 20’nin altında olan bir partide muhalefet olmanın bir anlamı yok. Bizim arayışımız CHP’yi kaybettiği yere getirme arayışıdır. Bu bölgede (Urfa’ya Paşa gelmiş, halka temaşa gelmiş) diye bir söz var. Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’e gelmiş. Oysa ben (Başbakan Deniz Baykal gelmiş) denmesini isterdim. Ancak, biz burun fazla gecikmeden gerçekleşmesi için çalışacağız. Çabamız budur”

Günay, CHP’nin genel seçimlerde hak ettiği sonucu almadığını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *