ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bizim çocuklarımıza 10 milyar bağışlandı

Bizim çocuklarımıza 10 milyar bağışlandı
YAYINLAMA: 21 Aralık 2021 / 15.10
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2021 / 15.10
Roteryenlerden örnek hizmet

Alleben Rotary Kulübü tarafından, bizim çocuklarımız projesi kapsamında faaliyet gösteren İlk Adım ve Güven Evi’nde kalan çocuklara 10 milyar TL yardımda bulunuldu. Bizim çocuklarımız vakfı yetkilileri, yapılan yardımın çok anlamlı olduğunu belirterek, sokak çocukları için en önemli sorunlardan birinin rehabilite merkezinin yokluğu olduğuna dikkat çekti.

Alleben Rotary Kulübü Başkanı Galip Müftüoğlu, sokak çocukları ve kimsesizlere yönelik bu tür yardımların bundan sonra da aralıksız olarak devam edeceğini söyledi. Alleben Rotary Kulübü’nün İlk Adım ve Güven Evinde kalan çocuklar için yaptıkları bağış ilgili törene kulüp üyeleri de katıldı.

Rehabilite merkezi

açılması hedefleniyor

Yetkilier, vakfın ikinci yılında belirli aşama kaydettiğini belirterek, eski nikah salonunu vakıf merkezi haline getirdiklerini ve burada sivil toplum kuruluşları ile istenilen zamanlarda toplantı düzenlediklerini açıkladı. Sofuoğlu, “Sokak çocukları için en önemli sorunlardan biri rehabilite merkezinin yokluğu. Madde bağımlısı çocuklar için gereken rehabilite merkezinin en yakını Adana’da, 25 katlı merkezin 24 yatağında Gaziantepli çocuklar yatıyor. Vali ve belediye başkanımızın desteğiyle bu merkezi açma çabasındayız” diye konuştu.

Yufka gibi genişlemek

yerine somun gibi şişti

Törene katılan Büyükşehir Belediye başkanı Celal Doğan da Gaziantep’in aldığı görüşlerle yufka gibi genişlemek yerine somun gibi Şişliğine dikkat çekti. Doğan, sokak çocuklarının en az maddi yardımlar kadar manevi desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Gaziantep’in aldığı çok büyük orandaki göç sonucu bu çocukların var olduğuna dikkat çekerek, “Gaziantep büyürken yufka gibi genişlemek yerine somun gibi şişti. Sanayisi çok gelişmiş bir kent, ama eğitim de 52. sırada, sağlıkta da o düzeyde. Bazılarını çocuklarına, torunlarına yetecek kadar mallar olabilir. Ancak bu sokak çocuklarının varlığı gibi bir gerçekle karşı karşıyayız” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının

desteğine ihtiyaç var

Sivil toplum kuruluşlarına böyle durumlarda ihtiyaç duy olduğunu hatırlatan doğan, bu çocuklar suçlu çocuklar değil, imkanlar olsa onlarda sıcak yuvalarında olurlardı. Gaziantep’te bunun gibi daha birçok sorun var. Bu sorunları ancak dayanışma ile aşabiliriz. Alleben Rotary Kulübü üyeleri ve eşlerine teşekkür ediyoruz. Kulübün yaptığı yaklaşık on milyarlık yardımla evler boyatıldı, yeni yatak takımları, elbise dolapları ve çocuklar için elbise ve eşofmanlar alındı. Alleben Kulübünün sokak çocuklarına yaptığı yardım nedeniyle düzenlenen törende konuşan Alleben Rotary Kulübü Başkanı Galip Müftüoğlu, amaçlarının halka hizmet olduğunu, İlk Adım ve Güven Evine yardımlarını süreceğini söyledi.

Alleben Rotary Kulübü’nün İlk Adımevi ve Güvenevi’nde kalan çocuklara yaptığı bağış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan da katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *