ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Borsalara umumi mağaza kurulacak

Borsalara umumi mağaza kurulacak
YAYINLAMA: 23 Aralık 2021 / 14.46
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2021 / 14.46
Üretici mağdur olmayacak

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik ve Genel Sekreter Nermin Göçer, Ankara’da gerçekleşen ürün borsacılığı ile ilgili toplantıya katıldı. Yeni hazırlanan kanunla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunulduğu, tarafların önerileri dikkate alınarak kanun taslağı üzerinde gerekli değişikliklerin yapılacağı bildirildi.

Kanun, borsalar için hayati önem taşıyor

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, 7-12 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen toplantıya borsayı temsil eden Genel Sekreteri Nermin Göçer ile birlikte katıldıklarını açıkladı. Türkiye’de ilk defa hayata geçirilecek olan ürün borsacılığı sistemi ile ilgili kanunun hazırlandığını söyleyen Çelik, bunun borsalar için hayati önem taşıdığını açıkladı. Çelik, toplantıya sanayi bakanlığı, borsa temsilcileri, banka, sigorta ve kooperatif yetkililerinin de katıldığını belirtti.

Bir süreden beri kanun hazırlanması için çaba gösterdiklerini ve öneri olarak katkıda bulunduklarını vurgulayan Çelik, “Toplantıda hazırlık aşamasında olan ürün borsacılığı kanlı üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Kanun taslağında görülen bir takım aksaklıkların giderilmesi ve sakıncalı olan gönderin düzeltilmesi yönünde talepte bulunduk. Toplantıya katılanların önerileri dikkate alınarak, bakanlık kanunu üzerine yeniden bir çalışma yapacak. Gerekli değişikliklerden sonra yeniden toplanıp görüş alışverişinde bulunup somut hale getirilecek” dedi.

Çiftçi ürününü gerçek değerinden satacak

Ürün borsacılığı ile birlikte yetersiz olan umumi mağazacılık sisteminin hayata geçirileceğini, böylece çiftçinin ürünü gerçek değerinden satma imkanına kavuşacağını söyleyen Çelik, “Kanun çıktıktan sonra borsalara umumi mağaza kurulacak. Çiftçi ürününü borsaya getirdiğinde isterse depolayacak ve kendisine ürün senedi verilecek. Bu sayede çiftçi isterse gidip bankadan kredi çekip ihtiyacını karşılayabilecek. Hem de mevcut kredi faizlerinden daha düşük bir faizle. Daha sonra ürünü istediği zaman satabilecek. Yani dışarıda ölü fiyatına satamayacak. Çiftçi mağdur edilmeyecek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *