ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Borsanın mikrobiyoloji laboratuvarı tamam

Borsanın mikrobiyoloji laboratuvarı tamam
YAYINLAMA: 14 Şubat 2022 / 14.30
GÜNCELLEME: 14 Şubat 2022 / 14.30
Gaziantep Ticaret Borsası bünyesinde kurulan mikrobiyoloji laboratuvarında uzmanlar inceleme yapıyor. Dünya Bankası’nın desteğiyle 300.000 $’a kurulan laboratuvarın Avrupa akreditasyon şartlarına uygun hale getirileceği belirtildi.

Uluslararası standartlara uygun tahliller yapılacak

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, bölgede en önemli eksiklerden biri olan mikrobiyoloji laboratuvarı sorununu çözmek için 1.5 yıldan beri çaba gösterdiklerini belirtti.

Bölge için böyle bir laboratuvarın son derece önemli olduğunu açıklayan Çelik, Laboratuvarı kurduk faaliyette, ancak resmiyet kazandırma ve tahlillerini standartlara uygun hale gelmesi için gerekli çalışmalar sürüyor. Bakanlıkla görüşmelerimiz var. En kısa zamanda laboratuvarın uluslararası standartlarda Avrupa akreditasyon şartlarına uygun tahlil sonucu verecek duruma getirilecek” dedi ve tarım bakanlığı elemanlarının laboratuvarda son kontrolleri dün yaptığını açıkladı.

İhracatçıya büyük kolaylık

Dünya Bankası’nın desteğiyle yaklaşık 300.000 $’a kurulan mikrobiyoloji laboratuvarının resmiyet kazanması durumunda bölgede eksikliği hissedilen tahlillerin yapılarak ihracatının büyük bir sıkıntıdan ve masraftan kurtulacağını açıklayan Çelik, daha önce de alfa toksin laboratuvarı kurduklarını ve yöredeki üretici ve ihracatçının bu konudaki önemli fayda sağladığını, Avrupa Birliği’nin istediği uluslararası standartlara uygun tüm tahıl çeşitlerini tahlil etme imkanına sahip olduklarını kaydetti.

Temel gıda da KDV indirimi için çaba gösteriliyor

Çelik, görüşmeler sırasında borsanın sorunlarını da dile getirdiklerini belirterek, çözüm için destek istediklerini, sorunların çözümünün takipçisi olacaklarını söyledi. Ömer Çelik, kendilerine yardımcı olan ve sorunlarına sahip çıkan Gaziantep Milletvekili Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Milletvekili Fatma Şahin ve Mehmet Sarı’ya da teşekkür ettiklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *