ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Böyle rezalet olmaz!

Böyle rezalet olmaz!
YAYINLAMA: 25 Şubat 2022 / 14.08
GÜNCELLEME: 25 Şubat 2022 / 14.08
Vatandaş soruyor: Bu kentin yetkilileri halkın sağlığıyla oynanmasına nasıl böyle göz yumabiliyor?

Pislik yollara ve kaldırımlara yayılıyor. Dönerci, lahmacuncu ve tatlıcı dükkanlarındaki gayrı sıhhi ortam, kaldırımlar ve yola pislik içinde. İnsanlar gün boyu mikrop yuvası halindeki tavuk dönerci, tatlıcı ve lahmacuncuları doldururken, zabıta ve sağlık müdürlüğü yetkilileri Arabistan’da bile eşi benzeri görülmeyecek bu pislik yuvalarını göz yumuyor.

Yetkililer sorumsuz davranıyor

Beğendik’in kapanmasının ardından bir süre eski canlılığını kaybeden bölgede Bedesten’in açılması ile yeniden hareketlenmeye başlayan sokağın bir uçtan bir uca sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda üretim yapan tavuk dönerci, lahmacuncu ve tatlıcılarla dolmasına neden olurken, vatandaşlar yetkililerin bu rezalete duyarsız kalması karşısında ateş püskürüyor.

Böylesi Arabistan’da bile olmaz

Bu pislik ve rezalete Arap ülkelerinde bile artık rastlanmadığı vurgulandı. Burası, Türkiye’nin altıncı büyük kentinin merkezi… Bedesten’in hemen yan sokağı. Sokak son derece sağlıksız koşullarda üretim yapan tavuk dönerci, tatlıcı ve lahmacuncu dükkanları ile dolu. Belediyeler ve sağlık müdürlüğü ekipleri bu rezalete ses çıkarmıyor, halkın sağlığıyla oynanmasına seyirci kalıyorlar.

Vatandaşlar, “Böyle bir görüntü Arabistan’da bile yok. Yerlere yayılmış ya ve pislikten sokaktan geçmek mümkün değil. Hiçbir yetkili bu bölgeden geçip rezaleti görmüyor mu? Tatlıcı dükkanlar, tavuk dönerci ve lahmacuncularla dolu olan sokakta bir kez bile denetim yapılmıyor. İnsanlar, gıda yerine mikrop tüketiyor. Bu kentin belediyeleri ve sağlık müdürlüğü ekipleri kentin merkezinde böyle bir ortama göz yumarsa kentin diğer yerlerinde nasıl rezalet yaşanır tahmin etmek zor değil” diye konuştu.

Kentin göbeğinde mikrop yuvası

Belediyeleri ve sağlık müdürlüğünü olaya seyirci kalmak ve halkın sağlığını hiçe saymakla suçlanan çevre sakinleri tepkilerini şöyle dile getirdi: “Yetkililer bir yabancı gelince Gaziantep’in gelişmişliği ve modern ile övünüyor. Ama hiçbiri çıkıp kentin merkezini bile gezip neler olup bittiğini görmüyor. Modernlik ve gelişmişlik, aynı zamanda altyapı, temizlik ve kurallara uyumayı gerektirir. Kente doğru dürüst bir denetim ve denetleyen yok. Herkes istediğini istediği şekilde istediği yerde yapabiliyor. Çağdaş kent olmak başıboş kent anlamına mı geliyor?”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *