ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik, bir kent yaratmış

Bozgeyik, bir kent yaratmış
YAYINLAMA: 11 Aralık 2022 / 16.48
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2022 / 16.48
SP‘li Şehitkamil Belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, bir yaşam tarzı haline getirdiği belediyecilik sayesinde Gaziantep’in varoluşlarında, Avrupai tarzda pırıl pırıl bir kent yaratmış.

Adı Merveşehir, kent sakinleri, bu çağdaş mekandaki modern konutlara küçücük taksitler halinde yalnızca 7 milyar TL ödeyerek sahip olmanın inanılmaz sarhoşluğu içinde Bozgeyik’e bol bol dua ediyor.

10.000 nüfuslu çağdaş bir kent

Yeni otogarda otobüsten inenler, karşılarında rengarenk yüksek binaları görünce şaşırıyor. Çünkü burası daha beş-altı yıl öncesine kadar mezbelelik ve çöplüktü.

Merveşehir’deki parklar tertemiz ve pırıl pırıl bölge halkına hizmet veriyor. Bozgeyik, Merveşehir’in hemen yanı başına kocaman ve modern bir uzay çatılı pazar kurup, pazarın altını da Gaziantepli bir markete vermiş. Bölge sakinleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar rahat rahat alışverişlerini yapabilsin diye…

Merveşehirliler, Bozgeyik’e bu modern kent için dualar ediyor, olan üstü ilgi gösteriyor.

Merve şehir sakinleri için emekli evi ve taziye evine kadar hemen her şey düşünülmüş. Emekliler ücretsiz yararlandıkları emekli evinde hoş vakit geçiriyor.

Merveşehir’e gidince, bambaşka bir kente geldiğiniz hissine kapılıyorsunuz. Asansörlü, yangın merdivenli modern binaların etrafı yemyeşil, yollar tertemiz…

Şehitkamil‘de eğitim yatırımları da göz ardı edilmemiş. Merveşehir’in hemen yanı başında Konukoğlu tarafından yaptırılan Gaziantep’in en büyük ilköğretim okulunun arsasını belediye verdiği gibi, okulun çevre düzenlemesini ve projesini de belediye hazırlatmış. Bu okul cumartesi günü Gaziantep’e gelecek olan milli eğitim bakanına açtırılacak. Bozgeyik, ilçesine böyle büyük bir okulun yapılmasına önayak olmaktan ve emek vermekten de büyük mutluluk duyuyor.

Merveşehir mimarları Başkan Bozgeyik ve Muharrem Balat, konutlar yapılırken depreme dayanıklılık konusunda neler yapabileceğini görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Yalova’ya gitmiş. Bozgeyik’in makam otomobili ile Yalova‘yı dolaşmaya başlamışlar. İkisi de büyük bir üzüntü içinde tek tek binaları incelerken, saatler geçmiş ve yemek yemeyi unutmuşlar. Makam aracının durduğu bir yerde makam şoförü ile sohbet eden trafik polisi sigara ikramında bulununca şoför, “Ne sigarası abi ya, saatlerden beri aç acına dolaşıyoruz. İkisi de öyle kendinden geçmiş durumda ki, yemek yemeyi unuttular” diye yakınmış. Polis araçtakilerin kim olduğunu öğrendikten sonra, Başkan Bozgeyik ve Balat’ın yanına gelip, efendim ileride güzel bir lokanta var. Lütfen oturup biraz dinlenin ve bir şeyler yiyin deyince, yemek yemeyi unuttuklarını hatırlamışlar.

Şimdi bölgeye yapılan 2000’in üzerindeki alt yapısı tamamlanmış, tertemiz yolları, yeşil alanları ve parklarıyla gerçek bir şehir görüntüsü veren mekanda, 10.000’den fazla nüfus yaşıyor. Merveşehir’i yapan Baltaş yönetim kurulu başkanı Muharrem Balat, “Burası Türkiye’deki kasabaların %65’inden daha büyük” diyor.

Yapılar depreme dayanıklı

Konutlar yapılırken, Şehitkamil Belediye başkanı Bozgeyik ve Balat Yalova’ya giderek yapıları tek tek incelemişler. Bölgedeki yapıların 7-8 şiddetindeki depreme bile dayanıklı olduğunu söyleyen Bozgeyik, “Buraya hiçbir şey olmaz, yapılarımız son derece dayanıklı, ancak kıyamet koparsa bir şey diyemem” şeklinde espri yapıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *