ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik, komisyonları muhalefete kapattırdı…

Bozgeyik, komisyonları muhalefete kapattırdı…
YAYINLAMA: 01 Mart 2022 / 13.58
GÜNCELLEME: 01 Mart 2022 / 13.58
Muhalefet komisyonlarda birleşti, faaliyet raporunda CHP’yi yalnız bıraktı. Bozgeyik’e oy veren CHP’li Küsbeoğlu ihraç istemiyle disipline verilecek…

Şehitkamil belediyesinde komisyon üyelikleri Başkan Mehmet Bozgeyik’in tüm çabasına rağmen muhalefete geçti. Meclis başkanvekilleri ve komisyon üyeliklerinin tümüne CHP, MHP ve DSP’li ve bağımsızların oluşturduğu muhalefet grubu üyeleri seçildi. Komisyon seçimlerinde birlikte hareket eden muhalefet, belediyenin yıllık faaliyet raporunun oynanmasında aynı tutarlılığı gösteremedi. Faaliyet raporu 14 oya karşılık 24 oyla kabul edildi. Komisyon üyeliği seçimlerinde Bozgeyik’e oy veren CHP’li Ömer Küsbeoğlu’nun ihraç istemiyle disipline sevk edileceği, Edip Özaslan’ın ise uyarılacağı öğrenildi.

Hem vekilleri hem komisyonları kaybetti

Şehitkamil belediyesinin haziran dönemi ikinci olağan meclis oturumu yapıldı. Mehmet Bozgeyik başkanlığında yapılan oturumda gündemin ilk maddesi olan faaliyet raporunun komisyon seçimlerinden önce görüşülmesi isteğine çoğunluğu karşı çıkarak 17 oya karşılık 21’i oy verildi. Bunun üzerine önce meclis birinci ve ikinci başkanvekili seçimleri yapıldı. Bozgeyik ve muhalefet kesimi meclis başkanvekili ve komisyon üyelikleri için ayrı ayrı liste çıkardı. Komisyonların bazısı için kapalı, bazıları için açık oylama yapıldı.

Faaliyet raporunun incelenip

onaylanması teklifi kabul edilmedi

Komisyon üyeliği seçimlerinden sonra meclis başkanvekili seçilen meclis üyeleri kürsüye gelerek faaliyet raporunun oynanmasını istedi. CHP’liler buna tepki göstererek raporun incelenmeden onaylanmasının doğru olmadığını, bunun Meclis’e saygısızlık olduğunu söyledi. CHP’li Abdullah Dağlıoğlu ile Seydi Vakkas Tuncel, faaliyet raporunun oynanmasının ileriki bir tarihi ertelenmesini isteyerek, “Okuyup incelemediğimiz bir raporu nasıl oynamaya sunuyorsunuz? Bir yıllık faaliyet raporu bir haftada on günde nasıl incelenebilir? Biraz samimi olun ve Meclis’e saygınız olsun. Hep kendi bildiğinizi okuyorsunuz” diye tepki gösterdi.

Sıralardan ise “Senin okumanı mı bekleyeceğiz? Okusaydın” sesleri yükselince AK Partili Lütfü Büyükuncu, Eğer bir meclis üyesi belediyenin yaptığı hizmetleri bir yılda dolaşıp öğrenmemiş ve tanımamış ise kusuru kendisinde aramalı “diye karşılık verdi.

CHP’li Özaslan son iki komisyon

seçiminden partisinden ayrıldı

Muhalefet komisyon özelliklerinin tümünü 17 oya karşılık 21 oyla kazandı. Buna göre, meclis birinci başkanvekili yine Ömer Ağca, ikinci başkanvekiline İsmail Bulduk, Divan katipliği üyeliğine Cuma Özdemir, İsmail Bulduk, encümen üyeliğini Emin Kaya, Kamil Ayan, İsmail Bulduk, tarife Komisyonu üyeliğine, Abdullah Dağlıoğlu, Ali Çaldıranlar, İsmail Bulduk, Ercan Babur, Mustafa Aslan, Ömer Ağca, Ali ihsan Kırık, imar Komisyonu üyeliğine Kurtuluş Gökpınar, Ercan Babur, Bekir Kambur, Ali Çağıranlar, Birsen Tepe, Ökkeş Gürsoy, Akif Keretli, bütçe ve hesap Komisyonu üyeliğine ise, nispi temsil nedeniyle komisyona, Hacı Gültekin, Ali Şahin, Ercan Babür, Ökkeş Gürsoy, Mustafa Arslan, Ali ihsan Kırık, Cuma Özdemir, Cemil Öz harat, Vakkas Tuncel seçildi.

13 günden beri neredeydiniz, inceleseydiniz

Başkanı Bozgeyik gündeme geçildiğini belirterek, raporun oynanması gerektiğini, ancak söz almak isteyenlere söz verebileceğini, geriye dönüş olmayacağını söyledi. Bozgeyik, geçen 13 günün raporunun incelenmesi için yeterli bir zaman olduğunu hatırlatarak, “Şimdiye kadar neden incelemediniz? Siz okuyamıyorsanız ben ne yapabilirim. Şahin bey bunu bir günde oynadı, çıktı. Biz niye uzatalım, ne var bunda?” diye konuştu.

Parklar işgal ediliyor

imar planları delik deşik

CHP’li Abdullah Dağlıoğlu konuşmasında, bir yıllık faaliyetini on günde incelenmesinin imkansız olduğunu söyledi ve süre verilmesi talep ettiklerini bildirdi. Daloğlu, Fakat başkan bunu kabul etmiyor. Ama faaliyet raporuna ilk bakıldığında belediyenin yatırımının yüzde ellisinin Merveşehri ile Sefaşehir’e aktarıldığı görülüyor. Çifte standart uygulanıyor. Diğer mahalleler göz ardı ediliyor. Güvenevler ile Merveşehre verilen hizmet Çıksorut başta olmak üzere diğer hiçbir kenar semtte verilmiyor. Biz buralara da hizmet verilmesini istiyoruz. Belediyeden tarafsız davranmasını istiyoruz. Hizmet ve adil davranılmasını istemek suç değil. Böyle konuştuğum için karşı çıkılacaksa varsın çıksınlar, ama ben hep bunları söylemeye devam edeceğim. Gıda yardımlarında yine kendi partili muhtarlarının sahip olduğu mahallelere ve buralarda partilerine oy veren insanlara öncelik tanımışlardır. İlçede imar planları çok sık değiştiriliyor. İnsanların dinlenecek park kalmadı, tüm parklar işgal edilmiş durumda. Birilerine rant yaratmak için bu parklar kiraya veriliyor. Bir insan parka girdiğinde bedel ödemeden çıkamıyor. Belediyecilik bu değildir” şeklinde konuştu.

Muhalefet bölündü

Bu sırada yine CHP ve SP sıralarında meclis üyeleri karşılıklı birbirlerine tepki gösterdi. Bozgeyik, faaliyet raporunun oylanmasına geçti. Komisyonlarda çoğunluğu elde eden muhalefet oylama sırasında bölündü. Rapora CHP’den 13, DSP eden bir meclis üyesi ret oyu verirken, diğer 24 meclis üyesi kabul oyu kullandı ve faaliyet raporu geçti. Oylama öncesi SP’den ayrılıp bağımsız kalan İsmail bulduk rapor için kamunun oyu vereceklerini sözünü verdiklerini, bu nedenle kabul oyu kullanacaklarını açıkladı. Oturum ileriki bir tarihe ertelendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *