ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bu cezayı hak etmedik”

“Bu cezayı hak etmedik”
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2021 / 13.30
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2021 / 13.30
DSP’nin hükümet ortağı olmasından dolayı oy kaybına uğrayacağını tahmin ettiklerini, ancak bu kadar dibe vuracağını beklemediklerini ileri süren DSP İl Başkanı Vekili Ahmet Yaşaroğlu, parti olarak bu cezayı hak etmediklerini açıkladı.

Seçimde, Türkiye’de ve Gaziantep’te en büyük oy kaybına uğrayan DSP’de yenilginin nedenleri tartışılırken, il başkan vekili Yaşaroğlu, yeniden yapılanmada görev almayacağını açıkladı.

Seçimden önce il başkanı Erdal Çerkezoğlu’nun istifa ederek milletvekilliğine aday olması ile il sekreteri olarak il başkanlığına vekalet ettiğini ifade eden Ahmet Yaşaroğlu, “Aslında yüksek bir oy beklemiyorduk, fakat bu kadar dibe vuracağımızı hiç tahmin etmedik. Ecevit’in yaşlılığı olumsuz bir vitrin oluşturdu. Rakip partiler bunu çok sık kullandı. Ayrıca hükümetin olumsuzluklarının günah keçisi olarak DSP bilindi. Halkımız DSP’yi anlamadı” dedi.

Türkiye’de mevcut yasalar ile yeni yüzlerin siyaset yapmasının çok zor olduğunu söyleyen Yaşaroğlu, “Bunların olabilmesi için öncelikli olarak Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarının mutlaka değiştirilmesi gerek. Bu yasalar değiştirilmediği takdirde ülkede ve partilerde ciddi anlamda demokratikleşme olmaz. Seçimden önce siyasiler bununla ilgili hep söz verir, fakat seçimden sonra unuturlar. Bu nedenle de yasaların değiştirileceğine ihtimal vermiyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *