ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu da ekonomi gerçeğimiz!

Bu da ekonomi gerçeğimiz!
YAYINLAMA: 24 Ekim 2023 / 14.38
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2023 / 14.45
Gelirine göre en fazla vergiyi çalışan ödüyor

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının yeni hizmet binasının açılışına katılan TÜRMOB Genel Başkanı Mehmet Timur, gelirine göre en fazla vergi ödeyen kesimin asgari ücretliler olduğunu belirtirken kayıt dışı ekonominin yüzde 70’lere ulaştığını kaydetti.

Verginizi seve seve verin

“Bir asgari ücretli ayda 54 milyon lira vergi ödüyor. Bunu sizin yorumunuza bırakıyorum. Sanayiciler ve iş adamları için enflasyon muhasebesi getirdik. Fakat bu konuda en çok ezilen biz olduk” diyen Timur, “Biz bilgiye, görgüye dayanan bir toplumuz. Ülkemiz için çalışacağız. Her mükellefimiz, her iş adamımız da vergisini devlete seve seve versin. Sanayi ve Ticaret Odası başkanlarından rica ediyorum, üyelerine bu konuda itirazda bulunsunlar. Ülkemizde sağlıklı hizmet, sağlıklı vergi ödenmesiyle mümkün” diye konuştu.

Kayıt dışı ekonomi yüzde 70’e varıyor

Kayıt dışı ekonominin giderek arttığına dikkat çeken Timur, “Kayıt dışı ekonomi yüzde 70’lere varıyor. Kayıt dışının önlenmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Biz ne kadar kayıt dışını önlersek, refahımız o kadar artar. 1991 yılından bugüne kadar meslek mensubu sayımız yüzde 130 arttı. Gelirler ve kurumlar vergisi ise sadece ama sadece yüzde 11 arttı” şeklinde açıklama yaptı.

Dil bilen mali müşavirler 139 ülkede hizmet verebilecek

TÜRMOB çatısının altında 78 Oda’da 66 bin üyenin bulunduğunu belirten Timur, “TÜRMOB, bu seçimde 33 milletvekili ile 3 bakan çıkardı. 15. yaşımızda çok büyük mesafeler katettik. İngiltere meslek örgütüyle anlaşma yaptık, lisan bilenleriniz artık 139 ülkede bu mesleği icra edebilecek. TÜRMOB olarak her zaman hizmetinizdeyiz ve yapacağız. Başkan Bayram Hamiş'in bu odayı yapmak için ne gayret sarf ettiğini biliyorum. Her birinizin ayrı ayrı katkısı olmasaydı bu bina yapılamazdı” diye konuştu. 

70 metrekarelik yerden komple tesise geçtik

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bayram Hamiş ise hizmet binasının yapımında tüm üyelerinin katkısı olduğunu söyledi.

70 metrekarelik bir mekandan komple bir tesise geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Hamiş, “Odamızı ilk kurduğumuzda 70 metrekarelik bir yerde hizmet vermeye başladık. 1998’de arsayı satın aldık. 2001 yılında da inşaatına başladık. 2001’den bugüne kadar yönetim kurulunun yoğun çalışma ve gayretleriyle tüm üyelerimizin maddi manevi katılımıyla binamızın yapımı tamamlandı. Oda hizmet binamızda idare katı, iki toplantı salonu, derslik, lokal ve personel çalışma servisi bulunmaktadır. Yeni modern binamızda daha çağdaş ve demokratik hizmet vermek amacında ve azmindeyiz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *