ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu kadar şatafatlı törene ne gerek vardı?

Bu kadar şatafatlı törene ne gerek vardı?
YAYINLAMA: 17 Mart 2024 / 13.43
GÜNCELLEME: 17 Mart 2024 / 13.43

Türkiye'nin bulunduğu bölgenin asıl sorunları: Fakirlik, eğitimsizlik, sağlıksızlık

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgedeki ülkelerin asıl sorununun, fakirlik, eğitimsizlik ve sağlıksızlık olduğunu söyledi.

Tüzmen, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından koordine edilen kampanya kapsamında toplanan gıdaları, Irak'ın Telafer kentine götürecek tır konvoyunun Gaziantep’ten yola çıkışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği önünde düzenlenen törende konuşan Tüzmen Türkiye’nin Irak'ta yaşanan olayları dikkat ve ilgiyle izlediğini, bu ülkenin insanlarının yaşadığı her türlü mağduriyetin bir an önce son bulmasını arzu ettiklerini belirtti.

Tüzmen, Irak'a gıda ve ilaç yardımı için başlatılan kampanyayla kısa sürede önemli yardımlar temin edildiğini belirtip, ihracatçı birlikleri, yönetici ve üyelerine, iş adamlarına teşekkür etti.

Tüzmen, Türkiye’nin bölgesindeki ülkelere bu tür kampanyalarla birçok kez yardım ettiğini anımsatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bölgedeki de sınır komşumuz olan ülkelere elimizden geldiği kadar yardımda bulunduğumuz her zaman ortadadır. Ama gönül istiyor ki ihracatçılarımız ve iş adamlarımız ortak yatırımları ile mal ve hizmet hareketleri ile yalnızca Türkiye’nin değil bölgenin gayri safi milli hasılasını ayağa kaldırsınlar, yükseltsinler. Çünkü bölgemizdeki ülkelerin asıl sorunu fakirliktir, eğitimsizliktir, sağlıksızlıktır.

Bu olumsuzlukların kısa sürede giderileceğine inanıyorum. Ben bölgenin bir başarı hikayesinin olacağına inanıyorum. Bu gelişmenin sağlanmasında başı her zaman olduğu gibi Türkiye çekecek”

Törenin ardından Gaziantep İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından toplanan gıda maddelerinin yüklü olduğu 5 tır ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin temin ettiği yardımların yüklü olduğu 3 kamyon Irak'a uğurlandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *