ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu kentte sanat ta sanatçı da yalnız

Bu kentte sanat ta sanatçı da yalnız
YAYINLAMA: 17 Mart 2022 / 14.53
GÜNCELLEME: 17 Mart 2022 / 14.53
Üçüncü kişisel resim sergisini açan Gaziantepli ressam Celal Birlik, Gaziantep’te sanatın da sanatçının da yalnız olduğunu belirterek, “Dünyada 4000’e yakın dil var.

Resim ise bütün sanatlar gibi evrenseldir. Bütün insanlığın dilidir” diye konuşurken, sanata gereken ilginin gösterilmemesinin Üzüntü verici olduğunu söyledi. Dirlik’in, Gaziantep Ticaret Odası’nda açtığı ve 54 resimden oluşan dünya müzelerinden klasikler adlı sergisi on gün süreyle açık kalacak.

15 kopya eser var

Paris Louvre, İngiltere British Museum gibi dünyanın ünlü müzelerinde yer alan, dünyaca ünlü ressamların eserlerinin birer kopyasını yaparak sergileyen Dirlik, “Bu resimleri duvarları süslesin diye değil, eğitim için yapıyoruz. Hedef kitlemiz gençler, çünkü ağaç olmadan meyve olmaz. Gençlerin bu tür etkinliklere daha ilgili olması gerekir” dedi. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde sanat ve sanatçıya sahip çıkıldığını, Gaziantep’te ise holdinglerin sanatçıların varlığından bile haberdar olmadığını söyledi.

Dirlik, çingene kızı mozaiğini resmetmek için binlerce taş kullanmış. On gün süreyle açık kalacak olan sergide 54 resim yer alıyor. Sergide insan yanında çok çeşitli konular işleniyor.

Dünya müzelerinde yer alan 15 eser

Gaziantep Ticaret Odası Sergi Salonu’nda açtığı sergide 15’i kopya, 39’u orijinal olmak üzere 54 resim sergileyen Dirlik, “Dünyaca ünlü ressamlara ait 15 kopya eserim var. Diğerleri ise bana ait ve orijinal çalışmalar. Sergide bir de misafir sanatçı Bünyamin Akar’a ait resim yer alıyor. Bu resim de dünya klasiklerini zorlayan bir resim” dedi. Resimlerini aynı zamanda satışa da sunan Dirlik, yılbaşında Sabah’ta yayınlanan sergi haberinde beş ay sonra üçüncü sergimizi açacağız diye söz verdiğini ve sözünde durduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *