ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu seçim kadınlar için çok önemli

Bu seçim kadınlar için çok önemli
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2021 / 15.21
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2021 / 15.21
CHP İl Kadın Kolu Başkanı Aysel Tokatlı, amaçlarının bireyleri özgür, ekonomisi güçlü, yönetimi saygın, uluslararasında gelişmiş bir Türkiye yaratmak olduğunu bildirdi.

CHP’li Milletvekili Adayları Doktorlar Lokali'inde düzenlenen törenle tanıtıldı. CHP il ve ilçe kadın kolları tarafından düzenlenen toplantıda konuşan CHP İl Kadın Kolu Başkanı Tokatlı, Türkiye’nin yeni bir başlangıçta ihtiyacının olduğunu belirterek, “Biz inanıyoruz ki bu seçim, önce insan, önce halk, önce iş diyen temiz siyasetin iktidara geleceği seçimdir. Geleceğimize sahip çıkmak için emeği yücelten, hukuka saygılı, çağdaş devlet ve güçlü bir ülke için tek başına iktidar olmamız gerek” dedi.

Toplantıya katılan İl Başkanı Duran Ergetir, kadın ile erkeği eşit bir Türkiye’ye ihtiyaç olduğunu, bunun içinde çok çalışmak gerektiğini ifade etti. Türk halkının karanlığa değil aydınlığa ihtiyacı olduğunu söyleyen Ergetir, “Türkiye’nin karanlığa taşınmasına izin vermeyelim. Türkiye erkek egemen toplum.

Bunu aşmanın yolu çalışmaktan geçiyor. Ne dersek diyelim. Ancak kadınlar mücadelede yetersiz. Hiç kimseye hakları altın tepside sunulmaz. Hakları elde etmenin yolu mücadeledir. Özgürlükler kazanılır. Yoksa kimse vermez. Onun için kadınlara daha çok görev düşüyor. Özgürlükler için mücadele etmeleri gerek. Eğer bugün karanlık kesimlerin kadınları kadar bizim kadınlarımız, aydın düşünen kadınlar çalışsa çok daha güçlü oluruz. Aslında biz onlardan daha güçlüyüz. Şunu beklemeyin bize özgürlükler verilsin vermezler. Her şeye rağmen CHP’de, kadınlar için kota var. Fakat kadınlar kotaları aşarak gelmeli. Geleceğimizi karanlığa sürüklemek isteyenlere fırsat vermeyeceksek, kadın erkek eşitliği istiyorsak mutfağımızda kazan kaynamasını istiyorsak CHP’ye destek vermelisiniz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *