ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bunlara kim engel olacak?

Bunlara kim engel olacak?
YAYINLAMA: 17 Aralık 2023 / 22.19
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2023 / 22.30

Muayenesiz LPG’li araçlar canlı bomba gibi dolaşıyor

Muayenesiz LPG’li araçların Gazianteplinin can güvenliğini tehdit ettiğini belirten Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Peri, “Muayenesiz ve ruhsatsız on binlerce LPG’li araç, şehrin her yerinde canlı bomba gibi dolaşıyor” dedi. Trafikte seyir halinde bulunan LPG’li araçların büyük bölümünün gaz sızdırdığını ve bu araçların kentte can güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü belirten Peri, emsal illere göre en az araç muayenesinin Gaziantep’te yaptırıldığını söyledi.

15 bin LPG’li araçtan sadece bin 300’ü muayeneden geçti

Peri, “Gaziantep’te yaklaşık 15 bin LPG’li araç var, bunlardan sadece bin 300’ü muayenesini yaptırdı. 14 binin üzerindeki LPG’li araç, trafikte canlı bomba gibi dolaşıyor. Üstelik bu araçların büyük bir bölümü gaz sızdırıyor. Bunlar Gazianteplinin can ve mal güvenliği için çok büyük risk oluşturuyor. Tüm çaba ve gayretlerimize rağmen LPG’li araç muayene oranı gereken rakamlara ulaşmıyor. Oysa çevre illere baktığımızda Gaziantep’ten farklı bir tablo görüyoruz. İlimizdeki LPG’li araçlardan yıllık muayenesi yapılanlar 1000 ile bin 300’ü geçmiyor. Yakın illerden Adana’da muayenesi yapılan araç 10 bin 50, Antalya’da 21 bin 400, Denizli’de 12 bin 400, Kayseri’de 18 bin, Konya’da 16 bin, Samsun’da 17 bin” şeklinde açıklama yaptı.

Gaz sızdıran LPG’li araçlar tehlike saçıyor

Çevre illere göre LPG’li araçların en denetimsiz ve başı boş dolaştığı ilinin Gaziantep olduğunu belirten Peri, “LPG’li araçların denetiminden Emniyet Müdürlüğü sorumlu. Şehrin her yanında adeta canlı bomba gibi dolaşan LPG’li araçların denetimi konusunda görevlilerin daha da duyarlı olmasını bekliyoruz. Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın düğünlerde silah sıkılmaması konusundaki emek ve gayretlerini takdir ederken, aynı özeni LPG’li araçlar konusunda da göstereceğini ümit ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *