ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bürokrasinin temeli yansız davranmaktır

Bürokrasinin temeli yansız davranmaktır
YAYINLAMA: 08 Mart 2022 / 14.37
GÜNCELLEME: 08 Mart 2022 / 14.37
CHP il başkanı Duran Ergetir, yeni binanın alımına katkı sağlayan partililere teşekkür etti. CHP il binasının alımına katkıda bulunanların teşekkür belgesi ile ödüllendirildiği törende konuşan Duran Ergetir, bürokratik oligarşiden bahseden Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “Bürokrasinin temel görevi yansız davranmaktır. Kural koyunca iktidarın bürokrasiden şikayet etme hakkı yoktur. Zira iktidarların temel işlevi sorunları çözmektir” dedi.

CHP İl Başkanı Duran Ergetir, yeni il binasında düzenlediği toplantıda, aralarında Gaziantep milletvekilleri Ahmet Yılmazkaya, Mustafa Yılmaz, Abdulkadir Ateş, Yaşar Alyüz ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu toplam 125 kişiye, bina alımındaki katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Toplantıya katılmayanların belgelerini vekaleten yakınları alırken, toplantıda konuşan Ergetir, devleti oluşturan ana kadronun bürokrasi ve teknokrat grup olduğunu hatırlatarak, “Bu grupların çalışma kuralları, yasa, tüzük, yönetmelik gibi hukuk normları ile belirlenir. Bu hukuk normları sadece bürokrasiye değil aynı zamanda Yurttaşlarla bürokrasi arasındaki ilişkiyi belirler. Bu hukuk normları altında siyaset kurumlarının imzası vardır. Sayın Tayyip Erdoğan bürokratik oligarşiden söz etmektedir. Bürokrasinin temel görevi yansız davranmaktır. Kural koyunca iktidarın bürokrasiden şikayet etme hakkı yoktur. Zira iktidarların temel işlevi sorunları çözmektir” diye konuştu.

Seçilmiş olmak, her türlü

hukuksuzluğu yapmak değildir

Ergetir sözlerine şöyle devam etti: “Erdoğan bürokrasinin kendi vücut dilinden anlamasını istiyor. Zira Cumhuriyet’in kurumlarını ele geçirme konusunda önünde hiçbir engel görmek istemiyor. Ancak demokrasi içine sindirmek istiyorsa kuvvetler ayrılığının aynı zamanda kuvvetler dengesi olduğunu düşünmesi gerekir. Seçilmiş olmak, her türlü hukuksuzluğu yapabilmek değildir.”

Binanın alınmasına katkı sağlayan partilerin isimleri bir tabloya yazılarak partinin salonun asılırken, törende katılımcılara dondurma ve meyve suyu ikram edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *