ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Büyükşehir Belediyesi el beceri merkezi ve çamaşırhane açtı

Büyükşehir Belediyesi el beceri merkezi ve çamaşırhane açtı
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2023 / 19.53
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2023 / 19.59
Celal Doğan seçildikleri taktirde sağlık, eğitim, işsizlik gibi konularla ilgileneceğini belirtti.

 “Gaziantep’i aldığımızda köyden farkı yoktu”

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı el beceri merkezi ve halk çamaşırhanesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan tarafından hizmete açıldı.

Süleyman Şah Mahallesi El Beceri Merkezi ve Halk Çamaşırhanesi ile İstiklal Mahallesi Halk Çamaşırhanesinin hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törenlerde konuşan Doğan, göreve geldiğinde 16 projesinin olduğunu 15 yılda 252 projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Tören sırasında konuşan Celal Doğan, Gaziantep’i köy iken marka şehre çevirdiğini ve artık altyapı hizmetlerinin tamamlandığını belirtti. Doğan, “Ben Gaziantep’i aldığımda böyle miydi? Köyden farkı yoktu. Şimdi tam bir marka şehri oldu. 16 proje ile geldik 252 proje yaptık. Bunları saymakla bitmez. Alleben deresi, otogar, içme suyu şebekesi, parklar ve daha birçok proje gerçekleştirdik. Şimdi altyapı ile herhangi bir problemimiz kalmadı. Her şeyimiz neredeyse bitti. Vakit artık insana yatırım vaktidir” diye konuştu.

“Kadınlarımız çok kötü durumda”

Kadınlarımızın çok ihmal edildiğini belirten Doğan, “Bazı kadınlarımızın kocası Bağkur’lu, sigortalı veya emekli sandığına bağlı. Yani sosyal güvenceleri olan insanlar. Ama çoğu kadınımızın sosyal güvencesi yok. Kadınlarımız doktora gidemiyor. Çünkü para yok. Yeniden seçilirsek bu yeni dönemde kadınlarımız ve fakir insanlarımız için yeni sağlık imkanları sunacağız. Artık benim işim fakirlerle, yoksullarla ve işsizlerle. Gezici sağlık ekipleri kuracağız. Sağlık ocakları kuracağız. Çocuklarımız okula gidemiyor gitseler bile eğitim alamıyor. Sınava girince aynı sorular soruluyor. Eğitimde eşitsizlik var. Artık bunu engellemek için uğraşacağız. El beceri kursları, bilgisayar kursları, çamaşırhaneler, sağlık ocakları, gezici sağlık ekiplerini her tarafa ulaştıracağız” diyerek açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *