ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Büyükuncu’nun katili hastaneye gönderiliyor

Büyükuncu’nun katili hastaneye gönderiliyor
YAYINLAMA: 08 Şubat 2022 / 14.07
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2022 / 14.07
Ece makarnanın ortaklarından Murat Büyükuncu’yu öldüren İsmail Uçar’ın tutuklu olarak yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi. Olayla ilgili olarak aranan dört kişi ile ilgili gıyabi tevkif kararı devam ederken, madde bağımlısı katilin, akli dengesinin tespiti ve tedavisi için Adana’ya gönderilmesi kararlaştırıldı.

Büyükuncu davasına devam edildi

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşması dün yapıldı. Hakim Rıza Şahin başkanlığında yapılan duruşmaya tutuklu bulunan katil İsmail Uçar ve avukatları ile işadamı Murat Büyükuncu‘nun avukatı, ailesi katıldı. Uçar, ilk duruşmada polise verdiği ifadesini değiştirerek, “Beni kimse azmettirmedi, bana küfür ettiği için öldürdüm. Polisteki ifadem zor kullanılarak alındı, kabul etmiyorum, diğer şahısların olayla ilgisi yoktur” şeklinde çelişkili ifadeler vermişti.

Katil tedavi görecek

Mahkeme dünkü duruşmada madde bağımlısı katil Uçar’ın ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gözetim altında tutularak akli dengesinde herhangi bir değişikliğin olup olmadığının tespit edilmesinin belirlenmesi için üç hafta kalmasına karar verildi. Bu arada duruşmada, Uçar’ı azmettirdikleri gerekçesiyle haklarında halen gıyabi tevkif kararı bulunan Mehmet Bağcı, Feridun Sarıca, İsmail Tufan, Ziya Gençtürk’ün gıyabî terkiplerinin devamına karar verilirken, gelmeyen tanık ve sanıkların ifadesinin alınabilmesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Olay

Murat Büyükuncu, 20 Kasım 2002’de Ordu Caddesi’ndeki evinin önünde akşam saatlerinde arabasını garaja koyduğu sırada İsmail Uçar’ın silahlı saldırısına uğramıştı. Olayda ağır şekilde yaralanan Büyükuncu, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak öldü. Cinayetin alacak verecek yüzünden çıktığı iddia edilmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *