ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çağdaş eğitim; bilgiyi arayan araştıran, soran, sorgulayandır

Çağdaş eğitim; bilgiyi arayan araştıran, soran, sorgulayandır
YAYINLAMA: 08 Eylül 2022 / 14.40
GÜNCELLEME: 08 Eylül 2022 / 14.40
Çağın değişen ve gelişen teknolojisine uyum sağlayabilen, bu değişim ve gelişimi benimseyebilen bireyler yetiştirmenin, okulların temel görevi olduğu ifade edildi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Özmermer, çağdaş eğitimin bilgiyi ezberleyen birey yetiştirmek yerine bilgiyi arayan, araştıran, soran ve sorgulayan bireylerin yetiştirilmesini öngördüğünü açıkladı.

Sendikacıların, ‘Öğretmen ve idareci tahsildar, veli yolunacak kaz olmayacak’ şeklindeki açıklamasını eleştiren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Özmermer, günümüzde sınıf içi etkinliklerde artık öğrenciyi merkez alan ve onların karşılıklı etkileşim içinde bulunmalarına yer veren yöntem, teknik ve stratejiler kullanıldığını ifade etti. Özmermer, “Eğitim öğretim çalışmalarında katedilen yolun ne kadarının ne kadar sürede alındığının bilinçli şekilde bilinmesi gerek. Yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgiler ışığında hataların nerede olduğu görülecek ve bunların giderilmesi için yeni stratejiler tespit edilerek öğrencilerin daha iyi yetişmesi için çaba, emek ve zaman israfını önleyebilecek boyutlara taşıyabilecektir. Ölçme ve değerlendirmenin eğitim-öğretim çalışmaları değerlendirilirse de eğitim bölgesi, ilçe ve il düzeyinde uygulanan programların öğrenebilirlik düzeylerinin bilinmesi ve karşılaştırmalar yapılarak yönlendirilmesi eğitim-öğretim çalışmalarını olumlu yönde etkileyecektir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *