ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çağdaş eğitim seviyesine eğitimli insanlarla ulaşılabilir

Çağdaş eğitim seviyesine eğitimli insanlarla ulaşılabilir
YAYINLAMA: 11 Nisan 2023 / 17.14
GÜNCELLEME: 11 Nisan 2023 / 17.14
Vali Lütfullah Bilgin, çağdaş uygarlık seviyesine eğitimli insanlarla ulaşılabileceğini söyledi. Vali Bilgin, öğretmenler günü dolayısıyla gecikmeli olarak düzenlenen törende, eğitimli insanları yetiştirecek olanların öğretmenler olduğunu belirtti.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve tüm mesleklerin anası olduğunu ifade eden vali Bilgin, “Öğretmenlerimize çok büyük saygı gösteriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Sanayi ve ticarette önemli bir merkez olan Gaziantep’in aynı başarıyı eğitim alanında gösteremediğine dikkat çeken vali Bilgin, okul yap, adını yaşat kampanyasına 157 milyar TL bağış yapan emekli öğretmen Yüksel İyiköşker‘e de teşekkür etti.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ise eğitim seviyesini yükseltmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Atak, “Bir anlamda, öğretmenler, toplumumuzun şahdamarları sayılır. Bilgi çağında yaşıyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerini yarınlara daha iyi hazırlayabilmek için kendilerini sürekli olarak yenilemelidirler. Öğretmenlerimiz, uygar dünyaya ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmak için bilimsel gelişmeleri yakından takip etmelidir” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere başarı plaketi verildi. Ayrıca mesleğe yeni başlayan öğretmenler törenle yemin ettiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *