ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çağdaş eğitime darbe vuruluyor

Çağdaş eğitime darbe vuruluyor
YAYINLAMA: 14 Aralık 2021 / 14.53
GÜNCELLEME: 14 Aralık 2021 / 14.53
AK partinin iktidara geldiği günden bu yana Milli Eğitim’de 1000 civarında atama yaptığını belirten eğitimciler, yersiz ve haksız atamaların eğitimde kaliteyi düşüreceğini ve verimsizliğe yol açacağını vurguladı. Milli Eğitim’de geniş çaplı kadrolaşmanın amacının çağdaş eğitime darbe vurmak anlamını taşıdığına dikkat çekildi.

İlticacılar atanıyor

Her iktidar döneminde kadrolaşmaya gidildiğini, bunun kurumlarda verimsizliğe, moral bozukluğuna ve kalitenin düşmesine yol açtığını kaydeden Eğitim Sen Şube Sekreteri Güzel Çalgan, “AK Parti seçim meydanlarında kadrolaşmaya gitmeyeceğini, bürokrata karışmayacağını söyledi. Buna rağmen yalnızca Milli Eğitim’e 1000 civarında partili yerleştirdi.

Tepkiler üzerine söz konusu kadroların geçici, vekaleten yürütülen kadrolar olduğunu bunların da yasal olarak değiştirilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Ancak gelişmeler öyle değil. Yalnız vekaleten yürütülen görevler için değil, asaleten yürütülen yerlerde de görevden almalar başladı. Ülke genelinde, yüzlerce çalışan görevden alındı, yerlerine irticai faaliyetleri ile bilinen insanlar atandı” dedi.

Atamalar yasal değil

Milli Eğitim‘deki kadrolaşma çerçevesinde Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç ile Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Şahin Kelleci görevden alınırken, diğer şube müdür ve müdür yardımcılarının da görevden alınmayı beklediklerini açıklayan Güzel Çalgan şöyle konuştu: “Görevden almalar toplu değil tek tek yapılıyor ki kamuoyu uyanmasın. Çok sinsice bir kadrolaşma var. AK Parti iktidarı kamuoyunun tepkisini dikkate almıyor, değişmediğini irtica ile bağlarını koparmadığını gösteriyor. Kadrolaşma eğitim çerçevesinde moral bozukluğuna ve şiddetli tepkilere yol açıyor. Eğitim-Sen olarak, yasadışı keyfi ve irticai kadrolaşmalara şiddetle karşı çıkacağımızı belirtiyoruz.” Temel amacın eğitimi yozlaştırmak ve çağdaş eğitime darbe vurmak olduğunu kaydeden Çalgan, iktidarın imam hatip ve kuran kursları benzeri eğitim tarzını yeniden güçlendirmek istediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *