ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çağdaş ülkeler eğitime önem vermek zorunda

Çağdaş ülkeler eğitime önem vermek zorunda
YAYINLAMA: 21 Eylül 2023 / 16.43
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2023 / 16.43
Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep’in sanayi ve ticaret yanında eğitim hizmetleri açısından da model kent olarak anılması gerektiğini belirtti.

Bilgin, Gaziantepli hayırsever iş adamı Mustafa Gürbüz Bayer'in yaptıracağı 21 derslikli Anadolu Lisesi’nin protokol imza töreninde, zengin ve çağdaş ülke olma iddiasındaki ülkelerin eğitime önem vermek zorunda olduklarını vurguladı.

Gaziantep'te göreve başlar başlamaz eğitimde kaliteyi yükseltmeye yönelik çalışmalar başlattıklarını ifade eden Bilgin şöyle konuştu: “Sanayi ve ticaret alanında elde edilen başarının eğitimde de elde edilememiş olması Gazianteplileri de üzüyordu. Vakit geçirmeden ‘okulunu yap adını yaşat’ kampanyası başlattık, kampanya kapsamında hayırseverlerin eğitime katkısı hâlâ devam ediyor. Bizim başlattığımız kampanyanın diğer illere örnek gösterilmesi bizi sevindirdi”

İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak’da konuşmasında eğitime katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti, eğitime desteğin sürdürülmesi dileğinde bulunduğu.

Hayırsever iş adamı Mustafa Gürbüz Bayer ise yaptıracağı 21 derslikli okulun keşif bedelinin 1 trilyon 600 milyar lira olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *