ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyi eğitimle orantılıdır

Çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyi eğitimle orantılıdır
YAYINLAMA: 10 Aralık 2023 / 19.10
GÜNCELLEME: 10 Aralık 2023 / 19.10

Vali Lütfullah Bilgin, eğitim yatırımlarına hayırseverlerin katkısını sağlamak amacıyla başlattıkları “Okul yap adını yaşat” kampanyasının yoğun ilgi ve destek gördüğünü söyledi.

Bilgin, 27 Haziran 2003’te başlattıkları kampanya kapsamında, valilik olarak 425 derslikli 21 okulun yapımı için hayırseverlerle protokol imzaladıklarını belirtti.

21 okulun yapımı için protokol imzalandı

Gaziantep’te eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için öncelikle çağdaş normlara uygun yeni okul ve dersliklerin yapılmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bilgin, bu ihtiyacı devletin yalnız başına karşılanmasının olanaksız olduğunu dikkate alarak “Okulunu yap adını yaşat” kampanyasını başlattıklarını bildirdi.

Çağdaş normlara uygun dersliklere ihtiyaç var

Bilgin, kampanyaya Gaziantepli hayırseverlerin gösterdiği ilgi ve desteğin ilk günkü heyecanla devam ettiğini kaydetti. Ulu Önder Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık seviyesinin yakalanması amacına ancak çağdaş eğitimle ulaşılabileceğini dikkati çeken Bilgin, günümüzde toplumların çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyi eğitimde yakaladıkları başarı ve sahip oldukları bilim ve teknolojinin kalitesiyle ölçülmektedir. Ülkelerin en çok ihtiyaç duydukları güç yetişmiş insan gücüdür. Yetişmiş insan gücüne sahip olabilmemiz için bilim ve teknolojinin temeli olan eğitim kurumlarımızın sayısını arttırmak, teknolojik yönden donatmak, eğitimin kalitesini yükseltmek zorundayız” diye konuştu.

44 okulun yapımı sürüyor

Bilgin, Gaziantep’te bir okul yapma seferberliği başlatıldığını, toplam 754 derslik kapasiteli 44 okulun yapımının sürdüğünü, yatırımların toplam keşif bedelinin 35 trilyon lira olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *