ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çalışmazsak nasıl kalkınacağız?

Çalışmazsak nasıl kalkınacağız?
YAYINLAMA: 01 Kasım 2023 / 11.49
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2023 / 12.10
Gelişmenin ve kalkınmanın temelinde yeteneklerin doğru değerlendirilmesi ve çalışkanlığını önemli bir rol oynadığını belirten Vali Lütfullah Bilgin, “Eğitime, insanların yeteneklerinin gelişmesine imkan veren ülkeler, gelişmiş ülkeler olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Hedefimiz çağdaş devlet olmak

Yeteneklerin değerlendirilmesinde bilgi ve eğitimin çok önemli bir rol oynadığını ifade eden Bilgin, “İnsanların farklı alanlarda yetenekleri ve becerileri vardır. Eğitimle bu yetenekler ortaya çıkıyor ve gelişiyor. O nedenle eğitime, insanların yeteneklerinin gelişmesine imkan veren ülkeler, gelişmiş ülkeler olarak karşımıza çıkıyor. Bizim de milletçe hedefimiz, çağdaş bir devlet olmak ve bilhassa çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak. O zaman sadece okul çağındaki çocuklarımıza iyi eğitim vermek değil, her yaştaki insanımızı daha da aktif hale getirmek gerekir” diye konuştu.

“İşveren vasıflı işçi bulamıyor, vasıfsız milyonlar iş arıyor”

İşverenlerin vasıflı işçi sıkıntısı çektiğini, milyonlarca insan işsiz olmasına rağmen, belli bir vasfı olmadığından iş bulamadığını, kurslarda işsizlerin iş bulabileceği alanlarda eğitilmesi gerektiğini belirten Bilgin, “Gaziantep, sanayi ve ticaret alanındaki gelişmelerde elde ettiği başarılarla ülkemizin kalkınmasına örnek olarak gösterilen bir marka şehir. Ancak, aramızda sanayiciler de var onlar da ilimizde vasıflı, istenilen iş gücünü bulamamaktan şikayet ediyor. Diğer taraftan binlerce işsizimiz var. O zaman kamunun yapması gereken, işverenlerin talep ettiği iş gücü oluşturacak eğitim programları hazırlamak” şeklinde açıklama yaptı.

Kadınların emeği paraya dönüşen bilmeli

Şehitkamil Belediyesinin el beceri kursu sergisinin açılışında konuşan Bilgin, biçki nakış kursu gibi el beceri kurslarının meslek edindirme amacı taşımadığını, oysa bu tür kurslarda verilen becerilerin aile bütçesine katkı sunmaya yönelik olması gerektiğini hatırlatırken, “Maalesef bu tür kurslar çoğu kere kızlarımızın çeyiz hazırlama ya da yetişkinlerin keyif çatma kursları olarak karşımıza çıkıyor. Halbuki biz istiyoruz ki burada öğrenilenler burada kalmasın. Kadınlarımızın emekleri bir şekilde burada öğrendikleriyle paraya dönüşsün. Eğer biz çalışmazsak nasıl zengin olacağız, nasıl kalkınmış ülke olacağız? Değerli öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimizden istediğimiz burada öğrenilenler burada kalmasın” dedi.

Boş vakitlerinizi burada öğrendiklerimizi yaparak geçirelim. Semt pazarlarında açacakları stantlarla evlerinde oturan kadınlarımızın boş vakitlerinde ürettikleri malzemeleri satabilecekleri imkan hazırlanmış olacak. Diğer taraftan da tüketiciler hanımların hazırladığı bu ürünleri alma imkanına sahip olacak. Bir bakıma üreticiden tüketiciye aracısız bir iletişim de sağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Kadınlarımızın yetenek ve zekalarına güveniyoruz

Bilgin, “Biz kadınlarımızın, kızlarımızın yeteneğine güveniyoruz. Öğretmenlerin rehberliğinde onların ne kadar başarılı olduğunu da biliyoruz” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise el beceri kursları ile kadın ve genç kızların üretim yaparak aile bütçesine katkıda bulunmasını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

El beceri kurslarını tamamlayanların ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırabilmeleri için semt pazarlarında yer ayıracaklarını ifade eden Özkarslı, kurslar sayesinde evleri birer atölyeye dönüştürmeyi amaçladıklarını söylerken, “Bugün açılışını ve sertifika dağıtımını yaptığımız el beceri kursunda eğitim gören kardeşlerimize her zaman destek verip yanlarında olacağız. El beceri kurslarımız kadınlarımıza bilinçli bir üretici özelliği kazandırmaktadır. Evdeki iş gücünün değerlendirilmesinin yanı sıra yapılan çalışmaların ekonomik getiri sağlayabilecek olmasının da önemi büyüktür. Kurslara yoğun ilgi olması nedeniyle kursiyerlere yeni çalışma alanları sağlamak yanında mevcut bulunan yedi kursumuzun sayısını artıracağız. El beceri kurslarında bin 25 kursiyerimiz bulunmaktadır. Dikiş ve nakış kurslarının yanı sıra takı, aksesuar, resim, mum, ahşap boyama, alüminyum folyo ve makine nakışı alanlarında çalışmaların yapıldığı Bülbülzade nakış kursunda 613 kursiyer bulunmaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

Konuşmaların ardından el beceri kursu mezunlarına başarı belgeleri verildi, kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı sergi gezildi

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *