ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Canlı hayvan ihracatı için yeni bir umut

Canlı hayvan ihracatı için yeni bir umut
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2023 / 18.09
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2023 / 18.09
Güneydoğu Anadolu Canlı Hayvan, Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Rüştü Yıldız, “Suriye’nin rapor talebini yerine getirebilirsek hayvan ihracatımız yeniden başlayacak” dedi.

Suriye Tarım Bakanıyla özel görüşme yapıldı

Yıldız, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Suriye ziyaretine kendilerinin de katıldığını, programda olmamasına karşın Tüzmen ile birlikte Suriye’nin Tarım Bakanıyla özel bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Veba ve Şab yok raporu isteniyor

Görüşmede, Suriye’nin topraklarından canlı hayvan taşınmasına ilişkin uyguladığı yasağın gündeme geldiğini belirten Yıldız, şunları anlattı: “Türkiye’de 1991 yılında görülen sığır vebası vakaları üzerine Suriye bizden canlı hayvan alınmasını yasakladı. Bununla da kalmadı topraklarını canlı hayvan transit taşımacılığına da kapadı. Irak’tan sonra Suriye üzerinden de hayvan taşıyamayınca Ortadoğu ve Basra Körfezi ülkelerine hayvan ihracatımız bitme noktasına geldi. Yıllardır bu olumsuzluğu aşmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Yıldız, “Tüzmen’in Suriye ziyareti sırasında bu konuda olumlu gelişme sağlandı gibi. Suriye’nin tarım bakanı ülkemizde sığır vebası ve şab hastalıklarının olmadığına dair FAO’dan rapor alıp kendilerine sunmamız halinde topraklarından canlı hayvan taşımamıza izin verilebileceğini söyledi” diye açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *