ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çekler ve senetler geri dönüyor

Çekler ve senetler geri dönüyor
YAYINLAMA: 21 Şubat 2022 / 13.52
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2022 / 13.52
Küçük esnaf sıkıntıda

Piyasalardaki durgunluk, tedirginlik yaratmaya başladı. Esnafın senet protestoları ile geri dönen çek sayısında da artış olduğu belirtildi.

Veren değil, alan bir

devlet anlayışı hakim

CHP Şahinbey belediye meclis Üyesi Konfeksiyoncu İsmail Erkan Özgür, piyasada büyük bir durgunluğun başladığını belirterek, esnafın elinde olan parayı da TEDAŞ, vergi dairesi gibi resmi kurumların afet taksitlendirmelerine yatırdığını açıkladı. Toplanan paraların piyasaya dönmediğini söyleyen Özgür, “Devlet sürekli topluyor. Veren değil, alan bir anlayış hakim. Hükümet piyasaları canlandırmalı, ekonomide iyileştirme yapma gibi bir çabası yok. Bu arada toplanan paralar tekrar piyasalara bir şekilde geri dönmeyince tıkanma oluyor. Bugün ticarette büyük bir durgunluk var. İnsanlar elindekini çok az nakit parasını da götürüp kurumların çıkardı aftan yararlanmak için yatırdı. Böylece var olan durgunluk daha da arttı. Çekler geri dönüyor, senetler protesto oluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

Esnaf masrafı kıstı, yiyeceğinden

bile tasarruf etmeye başladı

Türkiye’de esnaf, sanayici, tüccar ve çalışan herkesimin sürekli devlete para yatırdığını, ancak insanların son yıllarda devam eden ekonomik kriz nedeniyle sağlığından fedakarlık ettiğini söyleyen Özgür, “Birileri çıkıyor pembe bir tablo çiziyor. İşler açıldı, her şey iyiye doğru gidiyor diye. Ama gerçek öyle değil. Piyasaya giren, piyasanın içinde olan bu durumu çok daha net olarak görür. Esnaf masrafını kıstı. İnsanlar yiyeceğine kadar tasarruf yapmaya başladı. Çoğu insan üzerine kıyafet almıyor, eskilerle idare etmeye gayret gösteriyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *