ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Celal Doğan ilçelerde nabız yoklayacak

Celal Doğan ilçelerde nabız yoklayacak
YAYINLAMA: 10 Nisan 2023 / 17.07
GÜNCELLEME: 10 Nisan 2023 / 17.07
CHP genel başkanı Deniz Baykal’ın önceki gün telefonla arayarak, “Gelmelisin ve yeniden aday olmalısın” demesinin ardından, Celal Doğan kararını UEFA kurasının çekileceği Cenevre dönüşünde açıklayacağını söyledi.

Bu arada, ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için, CHP parti meclis üyeleri; Manisa milletvekili Erdoğan Yetenç, İzmir milletvekili Türkan Mıçoğulları ve Mardin milletvekili Mahmut Duyan, önümüzdeki hafta Gaziantep’e gelerek örgütün nabzını yoklayacak.

Karar Cenevre dönüşünde

Celal Doğan’ın CHP’den yeniden adaylığı söz konusu olması üzerine, dün siyasi kulislerde dedikodu kazanı kaynadı. Doğan’ın, önümüzdeki Salı günü yapılacak CHP grup toplantısının ardından, Eskişehir ve Bursa belediye başkanlarıyla birlikte partiye katılım ve adaylıklarının açıklanacak söylentisi yayıldı. Ancak, Doğan akşam saatlerinde Sabah’ın sorularını yanıtlarken, bu söylenti yalanladı: “Genel merkez benden kararımı bekliyor. Kararımı Cenevre dönüşü açıklayacağım” dedi.

Dedikodu kazanı kaynıyor

Diğer taraftan Ankara’da bulunan ve isminin yazılmasını istemeyen bir aday adayı, kendisini arayan Sabah muhabirine, “Celal Bey’in işi tamam, önümüzdeki Salı rozeti yeniden takacak. Dün Baykal kendisiyle konuşurken ben de odadaydım. Deniz bey, kendisini bugün de aradı. Samimi bir sohbet yaptılar” dedi. Bu sözleri ilettiğimiz Doğan, güldü ve “Sayın genel başkan bugün beni aramadı” diye açıklamayı yalanladı.

Ağyüz çekilecek mi?

Celal Doğan’ın yeniden partiye dönmesi ve genel merkez tarafından ana kent belediye başkanlığına aday gösterilmesi durumunda kesinlikle partiden istifa edeceğini açıklayan Şahinbey belediye başkanı Yaşar Ağyüz suskunluğunu koruyor. Sabah’ın sorularına yanıt vermeyeceğini ve siyasi yorum yapmayacağını söyleyen Ağyüz’ün, geçtiğimiz günlerde yapılan belediye başkanları toplantısının ardından genel başkan Baykal ile yaptığı görüşmede büyükşehirde ön seçim olursa aday olacağını, ön seçim yapılmaması halinde aday olmayacağını söylediği bildirildi. Ağyüz’ün durumu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

İlçeler için ön seçim telaşı

İlçe belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesini isteyenler, bugünlerde gruplarıyla birlikte Ankara’ya karargah kurmuş durumda. Genel merkezi yoğun baskı altında tutarak, ön seçim yapılmasını isteyenlerin başında Ali Şimşek geliyor. Ancak, genel merkezin üç parti meclis üyesini örgütün nabzını yoklamak için göndermesi, ön seçim ihtimalinin zayıf olduğunu gösteriyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *