ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ceviz üretimi teşvik ediliyor

Ceviz üretimi teşvik ediliyor
YAYINLAMA: 15 Haziran 2023 / 13.02
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2023 / 13.02
Vali Lütfullah Bilgin, ceviz üretimi teşvik etmek için Şehitkamil ilçesine bağlı 35 moda çiftçilere ücretsiz ceviz fidanı dağıtımına başlandığını bildirdi.

Vali Bilgin, Şehitkamil ilçe kaymakamlığı tarafından 2003 yılında başlatılan ceviz üretimini teşvik ve geliştirme projesinin 2004 yılında da devam edeceğini ifade etti.

Proje kapsamında, 2004 yılında Şehitkamil kaymakamlığı tarafından tanesi 2 milyon TL’den toplam 99 milyar bedelle 44.000 adet ceviz fidanı alındığını belirten vali Bilgin, şu bilgileri verdi:

“Bu fidanların dağıtımına başladık. Proje kapsamında, söz konusu 35 köyde bulunan bir çiftçimize 44.000 ceviz fidanını ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Hedefimiz, bir sanayi ve ticaret merkezi konumunda bulunan Gaziantep’te, tarımsal üretimi de destekleyip, çiftçileri, değişik alanlarda üretime teşvik edebilmek. Bu bağlamda, uzun ömürlü, meyvesi ve Kerestesi yüksek oranda ekonomik değere sahip olan ceviz ağacının yetiştirilmesi, ayrı bir önem taşıyor. Ceviz üretimini yaygınlaştırarak, bölgemiz çiftçilerine yeni ek gelir sağlamayı düşünüyoruz.”

Bilgin, açıklamasında, ağaçlandırma çalışmalarının da çok önemli olduğuna dikkat çekerek, 2004 yılında bu konuda da yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *