ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çevreye duyarlılığın artması sağlanacak

Çevreye duyarlılığın artması sağlanacak
YAYINLAMA: 16 Şubat 2022 / 14.03
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2022 / 14.03
5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle panel ve sempozyumlar düzenlenecek. İl Çevre ve Orman Müdürü Mesut Nizipoğlu, Çevre Haftası nedeniyle Demokrasi Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk olunacağını, daha sonra Çevre yürüyüşünün başlayacağını açıkladı.

Demokrasi Meydanı’nda başlayan yürüyüşün Maarif Kavşağı, Kırkayak Özgürlük Parkı’nda sona edeceği ve burada halk oyunları gösterisi sunulacağını söyleyen Nizipoğlu, Düllükbaba ormanında çevre temizliği yapacaklarını açıkladı. Çevre Haftası etkinliklerine yarın devam edileceğini ifade eden Nizipoğlu, hafta boyunca çevre sorunlarına ve kirlenmelere dikkat çekileceği, insanların ve toplumun bu konudaki duyarlılığının artırılmasına çalışacağını söyledi.

Çevre bilincinin oluşması için

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli katılımının sağlanması amacıyla çeşitli etkinliklerle değerlendirildiğini ifade eden Niziplioğlu, “Sanayileşmenin gelişmesi ve hızlı nüfus dolayısıyla doğadan uzaklaşan ve kent yaşamı içerisinde bu olan insanları tüm dünyada yaşanan çevre sorunları konusunda dikkatleri çekmek için bugün fırsat olarak değerlendiriliyor. Müdürlük olarak yıl boyunca yaptığımız çalışmalar konusunda hafta boyunca bilgi vereceğiz. Aynı zamanda hafta boyunca katılımcı Çevreciliğin özellikle toplumun geniş kesimlerinde yaygınlaştırılmasına da çaba gösterilmektedir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *