ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Çevreyi rahatsız edecek şekilde giyiyormuş!”

“Çevreyi rahatsız edecek şekilde giyiyormuş!”
YAYINLAMA: 10 Ekim 2023 / 18.52
GÜNCELLEME: 10 Ekim 2023 / 19.25
Öğretmenevindeki içki yasağına sahip çıkmak istemeyen Milli Eğitim Müdürünün değerlendirmesi de bu:

Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, Hülya Keskin olayıyla ilgili soruları yanıtlarken, “Bana iletilen bilgiye göre, çevreyi rahatsız edecek şekilde kıyafet giydiği için yetkililer tarafından uyarılmış” diye konuştu.

Keskin’in kıyafetinin kapalı olmadığı gerekçesiyle Gaziantep öğretmenevine alınmadığı iddiasıyla valiliğe yaptığı şikayetle ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Öğretmen yakını olduğu için tesislerden yararlanabilir

Atak, öğretmenevindeki olayla ilgili başvuruyu soruşturmak üzere teftiş kuruluna sevk ettiğini ve soruşturma sonunda suçlu personel tespit edilmesi halinde yasalar gereği cezalandırılacağını ifade ile, “Emekli öğretmen Dursun Keskin'in kızının kurumumuzda hiçbir ilgisi yok. Ancak öğretmen yakını olduğu için öğretmenevine gelip sosyal tesislerden faydalanma hakkı var” dedi.

Öğretmenevine girerken uygulanacak bazı kural ve şartları düzenleyen “Öğretmenevi Lokalleri ve Eğitim Merkezleri Sosyal Tesisleri Yönetmeliğinin bulunduğunu ve yönetmeliğin 47. maddesinde özetle öğretmenlerin kendilerinin yanı sıra eş, çocuk, anne, baba ve yakınların öğretmenevine girişte devlet memurları kanununda aranan tüm şartları yerine getirir hükmü bulunduğunu, bu açıdan kurallara uygun davranması gerektiğini vurgulayan Atak şöyle konuştu: “Söz konusu öğretmenimizin kızı bana iletilen bilgiye göre çevreyi rahatsız edecek şekilde kıyafet giydiği için yetkililer tarafından uyarılmış. Bütün bu bilgiler ışığında bana ulaştırılan şikayet dilekçesini soruşturmak üzere işleme alıp gerekli incelemelerin ardından kamuoyuna açıklama yapacağım”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *