ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cezaevlerini artık zindancılık anlayışıyla yönetmek yanlış

Cezaevlerini artık zindancılık anlayışıyla yönetmek yanlış
YAYINLAMA: 21 Kasım 2023 / 17.21
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2023 / 17.35

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit cezaevlerini artık zindancılık anlayışıyla yönetmenin mümkün olmadığını söyledi.

Tutuklu ve hükümlüler rehabilite edilmeli

Gaziantep E tipi Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlü kadınların yaptığı el işlerinin sergilendiği açılışa katılan Başsavcı Karayiğit cezaevlerinin birer eğitim merkezi haline getirilmesini, buraya gelen tutuklu ve hükümlülerin mutlaka rehabilite edilmeleri gerektiğini, aksi takdirde dışarıya çıktıklarında yeniden suç işleyebileceklerini savundu.

Cezaevleri artık eğitim ve ıslah evleri haline gelmeli

“Cezaevlerini artık zindancılık anlayışıyla idare etmek mümkün değil. Buralar artık rehabilitasyon, eğitim yuvası, ıslah evleri olması gerektiğine inanılması ve buna göre idare edilmesi gerektiğine inanıyorum” diyen Ahmet Karayiğit şöyle konuştu: “Cezaevine düşen insanlar burada rehabilite edildikten sonra dışarı salıverilmeli. Dışarıdaki insanların da cezaevine düşen bir insanın burada eğitilip, rehabilite edilip, topluma tekrar kazandıracağına inanması gerektiğini ve cezaevine girenin de çıkanın da bu anlayışla, buradaki eğitim öğretim ve mesleki eğitimden yararlanmayı kendisine bir zorunluluk olarak görmesi gerektiğine inanması veya inandırması gerekir”

20 kursiyer sertifika aldı

Serginin açılışını yapan Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz ile Başsavcı Ahmet Karayiğit daha sonra kursu başarıyla bitiren 20 kursiyere sertifikalarını verdiler. Korkmaz ile Karayiğit daha sonra birlikte sergiyi gezip el işlerini yapan kadın tutuklu ve hükümlülerle görüşüp sorunlarını dinlediler.

Cezaevleri sivil toplum örgütlerine açık olmalı

Karayiğit cezaevlerinin her zaman sivil toplum örgütlerine açık olması gerektiğini, devletin kaynaklarının bütün ihtiyaçları karşılamaya zaman zaman yetmediğini ve bu açığın sivil toplum örgütlerinin gönüllü yardımları veya destekleriyle kapatılabileceğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *