ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP araya girdi

CHP araya girdi
YAYINLAMA: 07 Şubat 2022 / 16.50
GÜNCELLEME: 07 Şubat 2022 / 16.50
Şahinbey Belediyesine bağlı Katılım A. Ş. de bir süre önce uyuşmazlıkla sonuçlanan ve grev aşamasına gelinen sözleşme görüşmeleri için siyasiler devreye girdi.

CHP il yönetim kurulu ve meclis üyeleri işveren ve sendika yetkililerinin bir araya getirilerek, anlaşmaya dönüp gelişme kaydettikleri öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, Genel İş Sendikası 2 Nolu Şubenin yetkili olduğu Katılım AŞ’de çalışan yaklaşık 300 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin 2,5 aylık görüşme sonunda uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından sendika grev kararı için genel merkeze yazı gönderdi. Ücret artışı konusunda anlaşamayan tarafları anlaştırmak için CHP il yönetimi ve meclis üyeleri devreye girdi.

Son 3-4 günden bu yana CHP’lilerin belediye ve sendika yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde taraflar arasındaki bazı anlaşmazlıklar aşılırken olumlu gelişme kaydedildiği öğrenildi. CHP’lilerin girişimi sonucunda tarafların anlaşması için şartların oluştuğu, bu nedenle taraflar arasında imza atma aşamasına gelindiği öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *