ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP kaybederse Türkiye kaybeder

CHP kaybederse Türkiye kaybeder
YAYINLAMA: 07 Aralık 2022 / 11.51
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2022 / 11.51
CHP İstanbul milletvekili Onur Öymen, yerel seçimlerin önemini vurguladı:

Gaziantep’i ziyaretinde işsizlik, gelir adaletsizliği, yerel yönetimler ve eğitim konusuna dikkat çeken CHP İstanbul milletvekili Onur Öymen, yerel yönetimlerin yerel iktidarlar olduğunu vurgularken, “Yerel iktidarları çok önemsiyoruz. CHP yerel seçimleri kaybederse Türkiye kaybeder” diye konuştu.

Toplumda sosyalleşmeyi CHP gerçekleştirebilir

Yerel yönetimlerin görevinin yalnızca su ve yol hizmeti götürmek olmadığını, asli görevinin insanları sosyalleştirerek topluma uyum sağlamasına yardım etmek olduğunu, bu görevi yaşama getirecek partinin de CHP olduğunu söyledi. Öymen, “CHP’nin özünde, insan ve insana yatırım vardır” diye konuştu.

Kadınların %22’si okuryazar değil

Eğitim konusundaki çarpıklıklara da dikkat çeken Öymen, dünya ülkeleri içinde milli gelirine göre eğitime en az para ayıran ülkenin Türkiye olduğunu, İran’ın bile eğitime ayırdığı payın Türkiye’nin iki katı olduğunu belirtti. Eğitim ve sağlığın CHP’nin öncelikli sorunu ve eğitimin anayasal bir hak olduğunu hatırlatan Öymen, toplumda kadınların %22’sinin okuryazar olmamasını utanç verici olarak değerlendirdi ve ilk olarak bir eğitim seferberliği başlatılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Ezilenlerin derdine biz derman olabiliriz

Öymen, toplumun yüzde 15’inin işsiz, üniversite mezunlarının da asgari ücretle çalışmak zorunda kaldığını belirtirken de, “Ezilen kesimin derdine CHP derman olabilir. Ülkenin önünde hükümetin söylediği gibi pembe bir tablo yok. İktidar dine dayalı siyaset yaparken, ezilen halkın sorunlarını çözecek hiçbir girişimde bulunmadı. Aç, yoksul, çıplak ve işsiz insanlar görüyoruz. Bu insanların partisi biziz. Ancak ne yazık ki son yıllarda bu kesimden oy alamıyoruz. Buda ülke açısından başka bir çelişki oluşturuyor. Bunun yanında partililerimizin çoğu sandık başına gidip oy kullanmadı” şeklinde açıklamada bulundu.

Onur Öymen, Celal Doğan’ın CHP’ye yeniden dönüp dönmeyeceği şeklindeki bir soruya, “Üye olmak, üyelikten ayrılmak herkesin kendi inisiyatifindedir. Bizim kapımız herkese açıktır” yanıtını verdi.

Yine o kafa

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Onur Öymen, Gaziantep’te CHP’nin dış politikaları ve güncel konularla ilgili bir de konferans verdi. CHP’nin iç ve dış politikada parti çıkarlarını değil, ülke çıkarlarını gözeten politika izlediğini söyleyen Öymen, “Savaş başlamadan önce hükümeti uyardık. Savaşa girmemiz yanlış olur, ülkenin çıkarlarına ve güvenliğine zarar verir dedik. Avrupa ülkeleri de bizim gibi düşünüyordu. Almanya, Fransa, Belçika hükümetleri de Irak’a müdahalenin yanlış olduğunu söyledi. Irak bizim kapı komşumuz, bu komşumuza sınırlarımızdan cephe açılması kararını meclis verecekti. CHP olarak grup kararı almadan firesiz şekilde ret oyu verdik. Bizim gibi düşünen 100 kadar AKP’li milletvekili de tezkereye hayır deyince Kuzey Irak cephesi açılamadı. Bu olay siyasi olduğu kadar ahlaki açıdan da çok büyük yanlış olacaktı. Kadınlar, çocuklar hayatını kaybedecekti. Hükümet buna rağmen şubat ayında tesis, liman ve havaalanlarını modernizasyonu için Amerika’ya yetki verdi. Hükümete sorduk, buralar turistik tesis mi neyi modernize ediyorsunuz diye. Hükümetin yapmaya çalıştığı, arabayı atların önüne koymaktı. Bu yapılan ilk yanlıştı. Bu yanlış kendileri ve Türkiye’yi güç durumda bıraktı. Mart ayındaki ikinci teskereden sonra yurt içi ve dışından baskılar yapıldı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *