ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP örgütleri hep parti içi sorunlarla uğraştı

CHP örgütleri hep parti içi sorunlarla uğraştı
YAYINLAMA: 11 Eylül 2023 / 17.44
GÜNCELLEME: 11 Eylül 2023 / 18.03
Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, milliyet gazetesi yazarı Derya Sazak’a seçim sonuçlarını ve CHP’yi değerlendirdi. Doğan, CHP’nin statükoculuğun bedelini ödediğini vurguladı.

Halk CHP’yi unuttu

CHP örgütlerinin 15-20 yıldan beri hep parti içi sorunlarla uğraştığını belirten Celal Doğan, “Ülke meseleleriyle değil, evinizin içiyle uğraşırsanız o zaman halk sizi unutur ve oy alamazsınız” dedi.

İnandırıcılığını mızı kaybettik

1960’lardan sonra CHP’nin içinde filizlenen sol anlayışın 12 Eylül darbesiyle yerle bir edildiğini söyleyen Celal Doğan, “CHP, 1977 seçimlerinde yüzde 41.2 oy alabilmişti. CHP o zaman düzen değişikliği ile emekçi kitlelere seslenebilmişti. Ancak bu sloganın içi doldurulamadı. Zamanla inandırıcılığımızı kaybettik” diye konuştu.

Kemal Derviş direnseydi manzara başka olurdu

Doğan, “Kemal Derviş’ten önce Baykal’ın istifa etmesi gerekmez miydi” sorusuna, “Gelişmiş ülkelerde seçim kaybeden liderin çekilmesi demokrasinin gereğidir. Kemal Bey’i Türkiye’ye geldikten sonra ekonomideki yaptıklarıyla tanıdım. Türkiye'de bugün makro planda bir takım başarılar varsa bu Derviş’in uyguladığı program ve onu inatla takip eden hükümet sayesindedir. Kemal bey, eğer 2002 seçimlerinden önce kendi anlayışıyla ortaya çıkıp devam etseydi, bugün Türkiye’de bambaşka bir manzara ortaya çıkardı” şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *