ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de 3 Temmuz’da söz sırası delegasyonda

CHP’de 3 Temmuz’da söz sırası delegasyonda
YAYINLAMA: 16 Kasım 2023 / 19.27
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2023 / 19.45

 “Bu genel başkanla olmaz” diyenler şimdi ne yapacak?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın güven tazelemek amacıyla 3 Temmuz’da olağanüstü kurultaya gidileceğini açıklamasının ardından gözler CHP’li kurultay delegelerine çevrildi. Genel başkanın güven tazelemeyi amaçladığı kurultayın demokratik olması açısından yapılması gerektiği vurgulanırken, “Aksi halde tüzük kurultayında yaşanan olaylar yaşanır” denildi.

Söz delegasyonda

Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan konuyla ilgili olarak Sabah'a yaptığı açıklamada yerel seçimlerde alınan yenilginin ardından “Bir partiyi en fazla düşünmesi gereken insanın genel başkan olduğunu ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da partisini en fazla düşünen insan olarak gereğini yapacağına inandığını” açıkladığını hatırlatarak, “Şimdi partinin geleceği için karar verecek olan delegasyondur” diye konuştu.

Bu genel başkanla olmuyor diyenler ne yapacak?

“Bu genel başkanla olmuyor” diyenlerin bu durumu ortadan kaldırması için kurultayın önemli bir fırsat olduğunu belirten Celal Doğan, “CHP’li delegasyon bu kurultayda tarihi bir sorumluluk üstleniyor. Partinin geleceği açısından başarısız gördüğü Genel Başkanı ve yönetimi değiştirmek şimdi delegasyonun elinde” diye konuştu.

Kurultayın demokratik olması için oylamanın gizli yapılması gerekir

Doğan, Sabah’ın “Tüzük kurultayında ad okunarak oylama yapılarak istenen sonuç elde edilmişti. CHP’li Delegeler kapalı oy olduğunda veya elinizi kaldırın dendiğinde gerçek niyetini belli ediyor da iş genel başkanın huzurunda ad okunarak oylamaya gelince fikrini değiştiriyor. Bu kurultayda da aynı uygulama yapılırsa, sonuç pek değişmeyecekmiş gibi görünüyor” şeklindeki soruya, “Kurultayın demokratik olması için gizli oylama yapılması gerekir. Ama aksi yapılıp da mevcut durumun devamı sağlanırsa Allah selamet versin demekten başka yapacak bir şey kalmaz” yanıtını verdi.

Olaylar kendi liderlerini yaratırlar

“Bu genel başkanla olmayacağını bilen birçok delegenin, ortaya yeni bir genel başkan adayı çıksın kararımızı ona göre verelim” diye beklemede kaldığının hatırlatılması üzerine de “Olaylar ve koşullar kendi liderlerini çıkarırlar” diye konuştu.

Doğan, “Kurultay yapılacak, genel başkan güven oyu alamazsa sonraki süreçte yeni genel başkanın seçimi için çağrı yapılacak. O zaman da CHP’ye sahip çıkacak insanlar mutlaka olacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *