ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de kota sıkıntısı

CHP’de kota sıkıntısı
YAYINLAMA: 08 Haziran 2023 / 12.35
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2023 / 12.44
CHP’nin belediye meclis üyelerini ön seçimle belirleme kararı almasından sonra, kota ve kontenjan seçeneği partide yeni tartışma yarattı. Aday adayları, kota uygulamasının yanlış olduğunu belirtti.

O zaman tümü atama yapılsın

Şahinbey Belediye Meclis Üyesi aday adayı Naci Kılıç, meclis üyeliği tespitinde kota kullanılmasının yanlış olduğunu belirterek, genel merkezin bu kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini açıkladı. Kılıç, “Eğer kota kullanılacaksa o zaman ön seçime ne gerek var? Tümü atama yapılsın. Doğru bir uygulama değil” şeklinde konuştu.

Kontenjana evet, kotaya hayır

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi ve aday adayı Mehmet Atar, “Kotaya kesinlikle karşı olduğunu belirterek, kontenjan olabilir, ama kota yanlış. Bu kararın düzeltilmesi gerek. Eğer illa da kota olacaksa o zaman aday adaylığı için başvuranlar arasından seçilmeli. Demokratik seçim yapılmasından yanayız” dedi.

Yerel yönetimler karanlık güçlere teslim edilmemeli

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi aday adayı Kamil Ayan, ön seçimin partide hareketlilik yaratacağını belirterek, “Olması gereken buydu. CHP’ye ön seçim yakışır. Tüm meclis üyesi aday adayları, sıralama ne olursa olsun partimiz için çalışmalı. Yerel yönetimler asla karanlık güçlere teslim edilmemeli. CHP Gaziantep’te hem büyükşehri, hem ilçe belediyelerine alacak oy potansiyeline sahip, yeter ki parti içinde kırgınlık olmasın, herkes canla başla çalışsın” diye konuştu.

Kota olacaksa ön seçime ne gerek var?

CHP’de belediye meclis üyelerinin ön seçimle belirlenmesinden sonra dört kota, dört kontenjan kullanılması ile ilgili alınan karara, aday adaylarına farklı tepki geldi. Şehitkamil ve Şahinbey‘de toplam 92 partili belediye meclis üyelikleri için başvururken konuyla ilgili Sabah’ın sorularını yanıtlayan Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi ve aday adayı Abdullah Dağlıoğlu, kotaya karşı olduğunu belirterek, demokratik bir seçimle aday adaylarının belirlenmesinden yanayız. Belediye meclis üyeliğinin dağılımı geçen seçimde olduğu gibi olmaz. Bu sefer AKP de var, onun için meclis üyeliklerini dağılımı çok farklı olacak. İllaki oda kullanılacaksa aday adaylığı için başvuranlar arasından seçim yapılsın. Çünkü çok nitelikli insanlar var. Aksi halde Ön seçimin bir yararı olmaz ve partide bütünlük sağlanmaz. Kota kullanılacaksa o zaman ön seçime ne gerek var” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *