ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de “olmazlar” ortalığı karıştırıyor

CHP’de “olmazlar” ortalığı karıştırıyor
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2023 / 18.03
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2023 / 18.03
Geçtiğimiz günlerde genel başkan Deniz Baykal’ın isteği üzerine Ankara’ya giden CHP il başkanı Duran Ergetir, Şehitkamil İlçe Başkanı Neşet Uçar ve İl Sekreteri Ahmet Demircan, dün Celal Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Ergetir, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, “Sayın genel başkanımızın emri üzerine Celal beyi ziyaret ettik” dedi.

Celal bey bizi olumlu karşıladı

CHP il ve ilçe başkanları, 2 Aralık‘ta CHP Genel başkanı Baykal ile yapılan görüşmenin ardından Gaziantep’e dönüşte Celal Doğan‘dan randevu talep etti. Randevu üzerine dün saat 14:30’da Büyükşehir belediyesine gelen parti yöneticileri ile Celal Doğan arasında yarım saatlik bir görüşme gerçekleşti. İl başkanı, “Sayın genel başkanımızın emri üzerine Celal bey ile görüştük. Adayımız olabileceğini ifade ettik. Ancak ilçelerdeki aday tespitini demokratik bir şekilde yapmak istediğimizi söyledik. Celal bey bizi olumlu karşıladı. Örgüt ile sorunu olmadığını, aday olmasa bile her zaman örgütün memnun olacağını söyledi. Aday olup olmayacağı konusunda kesin bir açıklama yapmadı” dedi.

Olmazları söyledim

Görüşmenin ardından Sabah’ın sorularını yanıtlayan Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, ise görüşmenin olumlu geçtiğini belirtirken, “Ben parti yöneticilerine olmazları ifade ettim. Benim şunlar olsun diye bir diretmem yok. Olumsuzluklar ortadan kalkınca, bir araya gelip kimlerin olması gerektiği konusunda görüş birliğine varır, yola çıkarız. Ama olmazlarla seçime gitmenin bir anlamı yok” diye konuştu.

yapılan görüşmeden sonra, il başkanının genel merkezi arayarak bilgi verdiği belirtilirken, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın “Olmazlar çekilmezse aday olmam” diyen Celal Doğan’a biraz beklemesi önerisinde bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *