ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de ön seçim hareketliliği

CHP’de ön seçim hareketliliği
YAYINLAMA: 01 Haziran 2023 / 16.37
GÜNCELLEME: 01 Haziran 2023 / 16.38
CHP’de iki ilçedeki belediye meclis üyesi aday adayı sayısı 92’ye yükseldi

CHP’de belediye meclisi üyelikleri için önümüzdeki ay ön seçim yapılacağı belirtildi. Şahinbey‘de 37, Şehitkamil‘de ise 55 kişi belediye meclis üyelikleri için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Ön seçim altı-7 Şubat tarihlerinde yapılıyor

CHP Genel merkezi tarafından aralarında Gaziantep’in de bulunduğu bazı illerde belediye meclis üyelerinin ön seçimle belirlenmesi kararından sonra, parti içinde hareketlilik yaşandı. Aday adayları ilçe örgütlerinden delegelerin listesini alarak çalışmalara başlarken, dün Şehitkamil ilçesinde aday adayı olmak isteyenler için sıra numarası konusunda ilgili kura çekimi yapıldı. Şehitkamil’de belediye meclis üyesi aday adaylıkları için 7 Şubat cumartesi günü il binasında ön seçim yapılacağı belirtildi. Şahinbey’in ön seçim tarihinin ise önümüzdeki günlerde belli olacağı kaydedildi.

Başvuranların sayısı artı

Belediye meclisi üyelerinin, adaylarının, aday adaylarının ön seçimle belirlenmesi nedeniyle son iki günde başvuruları kabul edilince Şahinbey‘de 32 olan aday adayı sayısı 37’ye, Şehitkamil‘de ise 50 olan sayı 55’e yükseldi. Toplam iki ilçedeki sayı 92’ye yükseldi.

Ön seçim hareketli olacak

Ön seçimde Kongrelerle seçilmiş il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, partili belediye başkanlarıyla belediye meclis üyeleri, partili il genel meclis üyeleri, partili mevcut eski Türkiye büyük millet meclis üyeleri, iyi olarak yazılı olan PM ve yüksek disiplin kurulu başkan ve üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, ilçe kongre delegeleri ve o çevrelerdeki il kongresi delegeleri, kurultay delegeleri, sendikalar ile meslek odaları, kamu kurumunun telindeki meslek kuruluşlarının parti üyesi olan başkanları oy kullanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *