ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de yeni oluşumcular hareketi başladı…

CHP’de yeni oluşumcular hareketi başladı…
YAYINLAMA: 11 Mart 2022 / 14.16
GÜNCELLEME: 11 Mart 2022 / 14.16
Yerel seçimleri 10 ay kala ana muhalefet partisi CHP’de gruplaşmalar ve gruplar arası mücadele hızlı başladı.

Yeni oluşumcular adıyla ortaya çıkan ekibin Yaşar Ağyüz ekibine karşı mücadele ettiği bildirildi. Bu arada partide en çok tartışılan konulardan biri, ana kent belediye başkanı Celal Doğan’ın CHP’ye dönme ihtimali. Bu konuda en büyük handikap ise, Celal Doğan ile Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar’a Ağyüz arasında doruğa ulaşan gerginlik.

Hangi ihtimaller üzerinde duruluyor?

Delege tespitlerine tamamlayan CHP’de gruplar arasında kaymalar ve sesli bir mücadele başladı. Delege tespitlerine Celal Doğan ve Yaşar Ağyüz’ün ağırlığını koyduğunu ileri süren partili kaynaklar, Yaşar Ağyüz CHP’nin ana kent belediye başkan adayı olduğunu, Celal Doğan’ın da yerel seçimler öncesinde eski partisine dönmek istediğini söylerken, bu durumda işlerin arap saçına döneceğini kaydediyor.

Akyüz’ün CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde ana kent belediye başkanlığına aday olduğu bildiriliyor. Mevcut yönetim Ağyüz’ün yanında yer alırken, yeni oluşumcular diye ortaya çıkan Ağyüz’ün ipini çekme görevini üstlendiği ifade ediliyor.

Celal Doğan’ın CHP’ye dönmesi halinde, mevcut yönetimle sorun çıkabileceğini kaydeden partililer, “Eğer CHP’de bu bölünmüşlük devam ederse, ak Parti karşısında seçime almamız imkansız” diye değerlendirme yapılıyor.

Ağyüz, ön seçim şart öneriyor

Şahinbey belediye başkanı Yaşar Ağyüz ile Celal Doğan arasında partiye büyük zarar veren gerginlik, partilileri yerel seçimlerde beklenen sonucun alınmayacağı yolunda kargoya düşürürken, Ağyüz’ün Celal Doğan’ın CHP’ye dönmesi halinde bir daha aynı çatı altında politika yapmayacağını, partiden istifa edeceğini söylemesi partide ayrı bir sıkıntı yaratıyor. Doğan’ın CHP’ye döneceği şekilde söylentilerin yoğunluk kazanması üzerine, Ağyüz’ün CHP genel merkezine, “Celal Doğan’ın partiye dönüşünü yalnızca benimle ön seçime girmesi halinde kabul ederim. Ön seçimi kazanırsa, bir partili olarak kendisine çalışırım. Ama, Merkez ataması ile yeniden aday olursa, istifa ederim” mesajını gönderdiği kaydedilen bilgiler arasında.

Celal Doğan gelirse mevcut ekip gider

İzmir, Bursa, Eskişehir, Antakya belediye başkanları ile birlikte hareket ettiği belirtilen Celal Doğan’ın partiye dönmesi halinde, mevcut yönetimde bulunan İl Başkanı Duran Ergetir ve Şahinbey ilçe başkanı Burhan Tanrıöver’in ekipleri ile birlikte partiden istifa edebileceğini de ileri süren partililer, “CHP’nin yerel seçimleri kazanması için önünde önemli bir fırsat var. Ak partiye karşı parti tek vücut olmazsa ne yazık yerel seçimlerde istenen başarı elde edilemez. Kırgınlık ve kopuklukların bir an önce giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ziyaret gerginliği sona erdirecek mi?

İki belediye başkanı arasında aynı partide mücadele ettikleri dönemden başlayan ve son zamanlarda iyice doruğa tırmanan gerginliği yumuşatılması yönünde bazı partililerin yoğun girişimleri sürerken, önceki akşam Celal Doğan’ın Yaşar Ağyüz’ün evine taziyeye gitmesi büyük sürpriz olarak değerlendirildi. Geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden Ağyüz’ü baba evinde ziyaret eden ana kent belediye başkanı Celal Doğan başsağlığı dileğinde bulundu. Ağyüz, ziyaretle ilgili olarak Sabah’ın sorusu üzerine, bu tür davranışların insani davranışlar olduğunu belirterek, İnsani davranışları başka şeylerle karıştırmamak lazım. Sağ olsun, ziyaretimize gelerek acımızı paylaşan herkes sağ olsun” diye konuştu. Acıların yoğunlukta yaşandığı günlerde, bu tür adımların medeni insanlar arasında gerginliklerin azaldığına dikkat çeken partililer, bu ziyaretinde iki başkanın arasındaki kopukluğun giderilmesinde bir adam olmasını istediklerini belirtiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *