ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’liler Celal Doğan’ın dönmesinden memnun:Doğan aday olmazsa CHP seçim kazanamaz

CHP’liler Celal Doğan’ın dönmesinden memnun:Doğan aday olmazsa CHP seçim kazanamaz
YAYINLAMA: 31 Mayıs 2023 / 13.34
GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2023 / 13.34
Partililer, Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan’ın yeniden CHP saflarında yer almasına sevindi, Celal Doğan ile Gaziantep’te belediyeleri alma şanslarının yüksek olacağını belirten partililer, doğanın örgütten hiçbir zaman kopmadığına dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak Sabah’ın sorularını yanıtlayan partililer şunları söyledi:

Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır

Mehmet Özköse (İstiklal mahallesi delegesi): “Celal Doğan’ın yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Yerel seçimlerde kişilere ve yapılan hizmete oy verilir. Bu konuda Celal Bey’in hiçbir eksiği yoktur. Doğan, bu şehre ve partimize hizmet vermiştir. Emeği var. Partiden bir süre uzak durmasını da belli nedenleri vardı. Ama bunların artık geride kaldığına inanıyorum. AKP tehlikesi karşısında CHP’nin tabanı ile bütünleşmesi gerek.”

Doğan’ın aday olması ile CHP’nin şansı artar

Mustafa Kayacı (CHP Araban İlçe başkanı): her ne kadar parti içinde kopukluk olsa da Doğan’ın aday olmasıyla parti içi barış sağlanacaktır ve CHP’nin şansı artacaktır. Celal beyle birlikte hem merkez, hem taşra ilçelerin çoğunu kazanma şansımız yüksek. Çünkü Doğan etkili bir isim.”

Doğan olursa oyumuz CHP’nin

Beşir Demircioğlu (Halıcılar Odası 2 Başkanı): “CHP’de Celal Doğan, olursa ailece ve arkadaş grubu olarak hepimiz oy vereceğiz. CHP’nin zaten başka adayla kazanma şansı yok. Doğan Gaziantep’te ayrı bir faktör. Kimse inkar edemez, etkisi de yabana atılamaz.”

Partinin kazanma şansını artırır

İzzet Aydoğan (Düztepe Mahalle Muhtarı): “Celal Bey’in büyükşehirden aday olması partimiz için çok isabetli oldu. Partimizin kazanma şansını artıracaktır. Doğan, partiye sahip çıkmalı. Kendini parti üstü görmemeli. CHP, Doğan’ı bir dönem milletvekili, üç dönem belediye başkanı seçti. Partinin bir kötülüğü olmadı. Doğan artık CHP’nin kıymetini bilmeli. Ankara’ya Celal bey desteklemek için kendi isteğimle gittim.”

Partiden hiçbir zaman ayrılmadı

Benli Kaşısarı (CHP Şahinbey İlçesi Eski Yöneticisi): “Doğan’ın adaylığını geciktirmez aslında parti için kayıp. Celal bey ile Büyükşehir’i kazanırız, ilçe belediyelerini de kazanma şansımız yüksek olur. Doğan partiden hiçbir zaman ayrılmadı. Siyasette zaman zaman olumsuzluklar olur. Ama netice itibari ile CHP’de olması çok olumlu, partimiz için çalışacağız.”

Parti içindeki kırgınlıklar biter

Nahsen Kayhan (Güzelkent Mahalle Muhtar Aday Adayı): “Doğan, partiye dönmekte geç kaldı. Doğan’ın Gaziantep’e yaptığı hizmetleri kimse inkar edemez. 1979’da Gaziantep’te köy görünümündeydi. Bugün modern, çağdaş bir şehir. Doğan’ın hizmetlerini bugün yalnızca sol ve sosyal demokrat kesim değil, sağ kesimde takdir ediyor. Doğanın yeniden CHP’den aday gösterilmesi partiye canlılık kattı. İnsanlara umut verdi. Parti ile güven geldi. Doğan’ın parti içindeki kırgınlıklar ve küskünlükleri giderek, parti içinde barışı sağlayacağını inanıyorum.”

Şahinbey’e hizmet için destek vermeli

 Hüseyin İşlekoğlu “Düztepe Mahallesi delegesi): “Doğan’ın partimize dönmesi sevindirici bir gelişme. Gaziantep’ten tekrar aday olmasından memnunuz. Hizmetleri herkesi mutlu etti. Ama partimizden uzak kalması hoş olmadı. İlçe belediyelerine çalışmaları yetersiz. Özellikle Şahinbey ilçesine hizmet konusunda Doğan destek olmalı.”

Partiye küsmedi, parti değiştirmedi

Zeki Böke (25 Aralık Mahallesi delegesi): “Partimizden aday olması bizi sevindirdi. Fakat geç alınan karar. Kararın gecikmesi partinin toparlanmasında geciktiriyor. Böyle kararları erken alınmalı. Celal Doğan ile Gaziantep’te şansınız çok yüksek. Doğan’ı kısır çekişmelerin içine çeki bir bırakmak doğru değil. Bizim ülkemizde kim aday olursa olsun partimize destekler, o adaya oy vereceğiz. Celal Doğan partimize küsmedi, parti değiştirmedi. Örneğin Mustafa Yılmaz da gitti geldi. Ama bugün partililer onu bağrına bastı. Bir sorun yok. Celal bey içinde sorun olamaz.”

Doğan, olmasa CHP’nin kazanması çok zor

Erdal Yılmazer (Nurdağı İl Genel Meclisi Üyesi aday adayı): “Celal Doğan Gaziantep’ten aday olmasaydı, CHP kazanamaz. Ben de aday adayı olmazdım. Zaten doğan olmazsa Gaziantep’te particilik biter, kimse yapamaz. Siyasette veya normal yaşamda herkes hata yapar. Doğan da yapmış olabilir, ama doğan bir yere gitmedi, partisinde kaldı. Üstelik istemeyerek yapılan hata hata değildir. Celal Doğan’ın Gaziantep’ten aday olması partimizin oyunu artıracaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *