ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’nin, Baykal’la büyük atılımlar yapması imkânsız

CHP’nin, Baykal’la büyük atılımlar yapması imkânsız
YAYINLAMA: 24 Aralık 2023 / 17.57
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2023 / 17.57

Baykal’ın yerel seçimlerde hatalı davranış sergileyerek yıprandığını söyleyen CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz Sabah’a konuştu

CHP Gaziantep Milletvekili eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, CHP’deki gelişmeler, CHP Gaziantep örgütünün feshedileceği söylentileri ve partiden istifa ederek AKP’ye geçen milletvekilleri konusunda Sabah’ın sorularını yanıtladı. Baykal’a muhalif olan CHP Gaziantep örgütünün feshedileceği yolundaki söylentilerin kendisinin de kulağına geldiğini söyleyen Yılmaz, bunun son derece yanlış olacağını vurguladı.

Sabah’ın soruları ve Mustafa Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

-Sayın Yılmaz Gaziantep CHP örgütü Deniz Baykal’la gitmiyor düşüncesinde. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

-Benim düşüncem de çok farklı değil. Ulu orta yerde Genel Başkanı eleştirmeyi yakışıksız şeyler söylemeyi uygun bulmuyorum. Çünkü sayın Baykal değişene kadar Atatürk ve İsmet Paşa’nın koltuğunda oturuyor. CHP’yi temsil ediyor. Onu eleştirirken hakaret edilmemelidir.

Gaziantep örgütü diğer CHP örgütlerinden farklıdır.

Ben de biliyorum bu aşamadan sonra sayın Baykal’ın genel başkanlığında CHP’nin büyük atılımlar yapması mümkün görülmüyor. Özellikle yerel seçimlerde yapılan yanlış uygulamalarla kendini çok yıprattı. Gaziantep örgütünün Türkiye’nin diğer örgütlerinden farklılığı var. Tepkisini hemen koyar ve bu tepki sert olur. Genel merkez zamanında Gaziantep örgütünün dediğini yapsaydı, bu kadar tepki toplamaz adı. Mesela ön seçim yapsaydı.

-Peki sizce genel başkan değişecek mi? Genel seçimlere sayın Deniz Baykal ve ekibiyle mi gidilecek?

Hiçbir Genel Başkanı ömür boyu o koltukta kalamaz. Değişmese İsmet İnönü değişmezdi. 70’li yıllarda Karaoğlan imajıyla Sayın Ecevit geldi ve İsmet Paşa gibi lideri değiştirdi. Herkes değişebilir. Yeter ki biz onu yerine oturacak daha iyi bir lider bulun. Bir yıl sonra kurultay var. Partinin oyunu arttıracak, partiyi daha büyütecek bir aday çıkarsa Deniz Bey değişebilir.

Muhalefet yapan arkadaşlar bir aday bulamadılar.

Şu ana kadar genel başkanlık için aday çıkmadı. Muhalefet yapan arkadaşlar böyle bir aday bulamadılar. Böyle bir aday çıkmadı demek aslında daha doğru olur. Tabi bu hiç aday bulunamayacak anlamına gelmez.

Baykal mutlaka kalsın diyenlerden değilim.

CHP, ancak genç, atılgan, sevilen, parti ilkelerine bağlı, çalışkan bir liderle iktidar alternatifi olabilir. Bunun olacağına inanıyorum. Ben sayın Baykal mutlaka kalsın diyenlerden değilim ama yerine gelecek Genel Başkanı da kim olacağını bilmeliyim.

Sırtınızdaki gömleği değiştireceğiniz zaman yeni bir gömlek almalısınız.

Yağmurdan kaçıp doluya yakalanmayalım. Bazı isimleri söylediğiniz zaman halk aman bu olacaksa Baykal kalsın diyor bir mahalle muhtarını bile değiştireceksen yerine mutlaka yeni bir isim bulmalısın. Hem muhtar değişsin der hem de daha iyi bir muhtar adayı göstermezseniz eski muhtar görevine devam eder ve mahalleliyi yönetir.

Sırtınızdaki gömleği değiştireceğiniz zaman yeni bir gömlek almalısınız. Hele şu gömleği atayım da yenisini sonra bulurum derseniz üst tarafınız çıplak kalır. Muhalefetin 8 adayı var, şu ana kadar bunların sayısı 7’ye düşmedi. Herkes “Koltuğu ben isterim” diyor. 8 adaydan hiçbir fedakârlık yapmıyor. Koltuk bir, ama aday 8 olunca, 8 kişiyi bir koltuğa nasıl sığdıracaksınız? Delege bunu yapamaz.

CHP’nin, Baykal'la büyük atılımlar yapması imkânsız.

Örgütü görevden almanın hiç kimseye yararı yok. Gaziantep Örgütü’nün genel merkeze karşı olmasından dolayı görevden alınacağı söyleniyor, doğru mu?

-Benim de bazı şeyler kulağıma geliyor. Umarım bunlar söylentisi olur. Böyle bir şeyi uygun görmem, tasvip etmem, karşı dururum. Herkes konuşabilir, oyunu istediğine kullanabilir. Bundan dolayı kimseyi cezalandıramazsınız. O zaman demokrasiden bahsedemezsiniz. Tekrar ediyorum. Örgütü görevden almanın kimseye yararı yok. Üstelik Gaziantep delegesi Ankara’da ağır başlı bir davranış sergiledi.

Muhalefet kanalından iki milletvekili AKP’ye geçtiler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

-Çok ayıp ettiler. Türkiye'ye kendi seçmenlerine, daha önemlisi kendilerine destek veren muhalefet delegesine karşı ayıp ettiler. Ben CHP’den istifa ettikten sonra başka bir sol partiye geçeceklerini sanıyordum AKP ye geçmekle beni de şaşırttılar.

Çok ayıp ettiler.

Edirne Milletvekili Necdet Bey kendi ilinde ön seçimle birinci sıraya gelmişti. Delegeye ayıp oldu. Hele Adana Milletvekili Atilla Başoğlu arkadaşımız, genel başkanlığına soyunan 8 adaydan biriydi. Şimdi konuşmamızın sonuna doğru geldik. Televizyona bakıyorum Tayyip Bey, Atilla Bey’in rozetini takıyor. Böylece CHP’de Baykal’a karşı olan muhaliflerin aday sayısı da 7’ye düşmüş oldu. Bu sonuçtan sonra ayranı bile üfleyerek içmemizin ne kadar gerekli olduğu görülmüyor mu?

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *