ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’nin kaynaşma toplantısında izdiham yaşandı

CHP’nin kaynaşma toplantısında izdiham yaşandı
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2023 / 14.36
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2023 / 14.37
Kökümüz güçlü ve bereketlidir

CHP’nin kaynaşma toplantısında kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. İlgi beklentinin üstünde olunca partililer salona sığmadı. Coşkulu kalabalık parti yöneticilerini sevindirdi. CHP Milletvekili Mustafa Yılmaz, “Bizim kökümüz Kuvayi Milliye’ye, Sivas ve Erzurum kongrelerine dayanıyor. Asıl kökü olmayan sizsiniz” diye AKP’ye yüklendi.

“Geleceğimiz emin ellerde”

Partililerin coşkusunun kendisini yerel seçimler öncesi umutlandırdığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, “Burada Gördüğüm coşku beni yerel seçimler için çok umutlandırdı. Özellikle gençlerin coşkusu partimizin geleceğiyle ilgili olarak beni çok sevindirdi. Yerel seçimlerde görevimi başka bir parti mensubuna vermek yerine partilimiz olan Ali İhsan Sofuoğlu’na Bırakmayı her şeyden çok isterim. Görev verildiği takdirde partime her konuda hizmet etmeye hazırım. Çünkü biz CHP’liyiz ve hep öyle kalacağız” dedi.

“Hala insanlar aç”

3 Kasım seçimleri öncesi AKP’nin hiçbir şey yapamayacağını söylediklerini belirten Ağyüz, “3 Kasım öncesi bu partinin hiçbir icraat yapamayacağını söylemiştik ve 15 ay sonra dediklerimizi doğru çıkması ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Hâlâ karnını doyurmak isteyen vatandaş çöp karıştırıyor, pazarın dağılmasını bekleyip çürük sebze ve meyve toplayan insanlar var. Bunlar bu hükümet başımızda ayken yaşanıyor nasıl oylarınızı AKP’ye verirsiniz? Her gün yeni sosyal uçurumlar oluşuyor. İnsanlar bu hükümet tarafından her gün kandırılıyor ve fakir eleştiriliyor. Seçim öncesi verilen hiçbir vaat yerine getirilmezken nasıl bu partiye oy verirsiniz? diye konuştu.

“Kökleri mısır sapı gibi”

CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz da CHP’nin çok köklü temellere dayandığını belirtti. Mustafa Yılmaz, “Partimizin kökü Kuvayi milliye ye, Kurtuluş Savaşına, Sivas Kongresine, Erzurum Kongresine ve Milli Mücadeleye dayanıyor. Bunu bilmeyenler buraya gelip bu coşkuyu ve heyecanı gördükleri zaman kimin kökünün olmadığını kimin bereketsiz olduğunu anlayacaktır. Asıl kökü olmayan kendileri, sen kaç yıllık partisin? Senin mazin kaç yıl? Bugün var olan ancak yarın yok olmaya mahkum bir partisin. Merak etmesinler bizim kökümüz bereketli ve güçlü ama kendilerinin kökü mısır sapı gibi bir elimizle çekmemiz yeterli” dedi.

“Görevi devralmaya hazırım”

Görevi devralmaya her konuda hazır olduğunu belirten CHP Şahinbey Belediye Başkan adayı Ali İhsan Sofuoğlu, “24 yıldır belediyecilik yapıyorum ve bu görevin altından kolaylıkla kalkacağına inanıyorum. Buradaki bu büyük coşkuyu görünce inancım daha da kuvvetlendi” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *