ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’siz bu iş olmuyor

CHP’siz bu iş olmuyor
YAYINLAMA: 28 Haziran 2021 / 15.16
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2021 / 15.16
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti olarak ilk işlerinin dokunulmazlık zırhına son vermek olacağını açıkladı. 15 yıldan bu yana yanlış yönetimler sonucunda ülkenin borç batağına saplandığını, kriz üstüne kriz yaşandığını söyleyen Baykal, “Ambargo altındaki Irak’ta bile böyle krizler olmuyor. Türkiye’de hayat pahalandı. Alım gücü düştü, borç arttı, faizler yükseldi” dedi.

Seçim gezilerini sürdüren Baykal dün beraberinde Bayram Meral ve partinin üst düzey yöneticileriyle birlikte Gaziantep’e geldi. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Baykal, burada coşkulu bir kalabalığa seslendi. Baykal’ın konuşması sık sık ‘Başbakan Baykal’ sloganıyla kesildi. Türkiye’nin CHP’yi özlediğini belirten Baykal, “CHP’siz bu iş olmuyor. CHP mecliste yok, hükümette yok. Güzelim Türkiye bakın ne hale geldi. Gelin bu gidişe bir son verelim. Türkiye’nin kötü kaderini değiştirelim. Ülkeyi ayağa kaldıralım, Türlüye kötü yönetiliyor, bizler böyle yönetimi hak etmiyoruz diyorsanız, oylarınızı CHP’de birleştirin” dedi.

Türkiye’nin çok sıkıntılı ve çok kötü günler yaşadığını ifade eden Baykal sözlerine şöyle devam etti: “Faizler yüzde 700’le-re kadar çıktı. Dolar 600 bin liradan bir milyon 650 bin liraya kadar yükseldi. Herkes işini kaybetti. 2 Milyon insan işsiz kaldı, 200 bin küçük ve orta boy işletmeyle 50 bin fabrika kapandı. Borçlar ve faizler arttı. Bu yüzden dürüst esnaf ve sanayici borcunu ödeyemediği için cezaevine girdi. İnsanların elindeki iki lokmadan biri alındı. Geçim sıkıntısı arttı. Dostlar azaldı. Bugün komşumuz Yunanistan’da, Bulgaristan’da ve Romanya’da hatta ambargo altındaki Irak’ta bile böyle bir sıkıntı yok. Peki, Türkiye’de ne oldu Türkiye’de savaş yok bir şey yok. Bu hale nasıl geldi. Her-şeyin değeri düştü. Borçlar arttı, hayat pahalandı. Tüm bunların sorumlusu halk değil, Ankara’daki yöneticilerdir, hükümettir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *