ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiftçi üretime teşvik edilecek

Çiftçi üretime teşvik edilecek
YAYINLAMA: 26 Haziran 2024 / 15.21
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2024 / 15.21

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Karaca Bozgeyik, Tarım Ürünleri Sigortası Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasının çiftçiyi üretime teşvik edeceğini söyledi.

Bozgeyik, Türk tarımının en önemli eksikliklerinin bir tanesinin de tarımsal ürünlere sigorta uygulanmaması olduğunu belirtti.

Komisyonda görüşülen yasa tasarısının, her yıl dondan, yağışlardan, kuraklıktan, hastalıktan zarar gören çiftçi için çok önemli olduğunu ifade eden Bozgeyik, şöyle konuştu: "Tasarıyı çok olumlu buluyoruz. Tarım Ürünleri Kanun Tasarısı'nın yasalaşması çiftçiyi üretime teşvik edecek. Ürünlerini sigortalatan çiftçi tabi afetlerden sonra mağduriyetinin giderileceğini bilerek güvenli bir şekilde üretim yapacak, yani ürünün garantisi olacak. Bu sistem her yıl doğal afetler nedeniyle zarara uğrayan tarım sektörünü de canlandıracak." Bozgeyik, üreticilerin sigorta uygulaması sonrasında, ürünü sigortalı olduğu için yerine getirmesi gereken hükümlülükleri ihmal etmemesi gerektiğini ifade etti. Çiftçinin ürünlerinin zarar görmemesi için her türlü önlemi alması gerektiğini kaydeden Bozgeyik, "Sigorta sisteminin yanlış yöne kaymaması için çiftçilerimize de büyük görev düşüyor. Çiftçi gerekli zirai mücadelesini yapmalı, ürününü korumak için çalışmalı. Tabii afetler nedeniyle oluşan zararı için sigortaya güvenmeli" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *