ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiftçiye mazot desteği verilecek

Çiftçiye mazot desteği verilecek
YAYINLAMA: 02 Şubat 2022 / 14.24
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2022 / 14.24
Yöredeki çiftçilerin geçen yıla ait destekleme primlerinin kalan kısmını haziran ayında alabilecekleri belirtilirken, yine geçen yıl destekleme primi için başvuran 43.000 çiftçiye mazot desteği verileceği bildirildi. Bu arada pamuk eken çiftçiler için ayrıca destekleme yapılacak.

Tarım arazileri uydu sistemi ile belirleniyor

Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, yöredeki çiftçilerin hakettiği, geçen yıldan kalan yaklaşık 20 trilyon liralık doğrudan gelir desteğinin, haziran ayında dönebileceğini açıkladı.

Bu yıl doğrudan gelir desteğinin dönüm başına 16 milyon TL olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu arada hayali kayıt yaptırıp destekleme primi alınmasının önüne geçmek için uydu sistemine geçileceğini açıkladı.

Çiftçiye mazot desteği yapılıyor

Bu arada ilk kez bu yıl uygulanacak olan dönüm başına mazot desteğinin, geçen yıl doğrudan gelir desteği ne başvuranların tamamını ödeneceğini hatırlatan Yılmaz şöyle devam etti: “Bundan böyle çiftçi hem doğrudan gelir desteği için, hem de motorin desteği için aynı anda başvurabilecek. Hatta pamuk ekiyorsa onun içinde başvurusunu yapabilecek. Böylece çiftçi bir anda üç destekleme birden alabilecek. Mazot desteği primi olarak bir dekar için 3 milyon TL ödeme yapılacak. Bu yıl mazot desteği geçen yıl destekleme başvurusu yapan 43.000 çiftçiye verilecek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *