ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiftçiyi destekleme primleri ödeniyor

Çiftçiyi destekleme primleri ödeniyor
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2023 / 17.04
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2023 / 17.04
Çiftçiye doğrudan gelir desteği primlerinin ödenmesine başlandı.

Ödemelere taşra ilçelerden başlanırken Şahinbey, Şehitkamil ve Nizip’teki çiftçilere daha sonra ödeme yapılacağı belirtildi. Gaziantep’te destekleme priminden 45.000 çiftçinin faydalandığı, primlerin yüzde 50’sinin ödendiği kaydedildi.

Çiftçiler ayrım yapılmasına tepkili

Şahinbey Ziraat Odası başkanı Hanifi Şen, çiftçiye doğrudan gelir desteği ödemesine taşralardaki küçük ilçelerden başlandığını hatırlatırken Şen, “Ödemelerin yapılması sevindirici, ancak taşra ilçelerden başlanması sıkıntılı oldu. Çünkü en fazla çiftçi büyük ilçelere bağlı köylerde. Üstelik çiftçi uzun zamandan beri bu parayı bekliyor, çünkü gübresini ve tohumunu buna güvenerek aldı. Fakat ödeme geç yapıldığı gibi büyük ilçelerin en sona bırakılması çiftçileri hayal kırıklığına uğrattı. Bu durum sıkıntıya yol açtı. Çünkü çiftçi bu paraya güvenerek gübresini ve tohumunu aldı. Borcunu gününde ödeyemediği için faiz ödemek zorunda kalacak” dedi.

Paraların yarısı ödeniyor

Şen, Gaziantep yöresindeki çiftçilerden 45 bininin destekleme priminden faydalandığını ve 32 trilyon primin yüzde 50’sinin ödendiğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *