ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Çiftçiyi tüccarın eline bırakmayız”

“Çiftçiyi tüccarın eline bırakmayız”
YAYINLAMA: 08 Ocak 2024 / 19.15
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2024 / 19.30

Bazı tüccarların fıstık piyasasını elinde bulundurmak ve üreticiyi kendisine mahkum etmek için Güneydoğubirlik’in satışlarından rahatsız olduğunu belirten Güneydoğu Birlik Genel Müdürü Hamza Salman, “Az sayıda kişiye çok miktarda fıstık satmak yerine, çok sayıda kişiye aynı oranlarda fıstık satmayı tercih ederiz” dedi.

Antep fıstığı 4 milyon 750 bin liradan satıldı

Satışlarda Güneydoğu Birliğinin karlılığının da göz önünde bulundurulduğunu belirten Salman, “Yönetim olarak fıstık satıp, mercimek alma kararı aldık. Bunu da defalarca gazetelerde ilan ettik. Borsadan ve Fıstıkçılar Derneğinden fiyat aldık, Güneydoğubirlik'in menfaatine en uygun teklifi verenlere satış yaptık” dedi.

Salman, “Satış yaparken kesinlikle kimseyi kayırmayacağımızı bildiğimizden Güneydoğubirliğinin menfaati gereği özel bir hassasiyet gösterdik. Fıstık satışı öncesinde olabildiği kadar satışı duyurmaya çalıştık. Çünkü başvuru ne kadar çok olursa biz de satışlarımızı o kadar kârlı gerçekleştirebilirdik. Bu nedenle defalarca duyurular yaptık” dedi.

520 bin liradan 7 bin 750 ton mercimek alındı

14 Temmuz’da bir, 16 Temmuz’da iki, 19 Temmuz’da da bir kişinin fıstık alımı için başvuru yaptığını belirten Salman, başvuruların artması için yerel gazetelere ilan verip en karlı şekilde satış gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyledi.

Şu ana kadar kilosu 4 milyon 750 bin liradan iki firmaya 250’şer ton, üç firmaya da 10’ar ton olmak üzere 530 ton kabuklu fıstık satıldığını belirten Salman, “Elimizdeki fıstığı satıp mercimek alıyoruz. Şu anda 530 ton fıstık sattık. Ancak bundan sonra da gelen teklifleri değerlendirip fıstık satmaya devam edeceğiz. Sattığımız fıstıkların parasıyla büyük oranda mercimek borcumuzu ödedik. Kilogramı 520 bin liradan 7 bin 750 ton mercimek aldık” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *