ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cirit atıyorlar

Cirit atıyorlar
YAYINLAMA: 28 Ocak 2022 / 15.08
GÜNCELLEME: 28 Ocak 2022 / 15.08
Ve yasak delindi

Günün her saatinde, istediğiniz ana artelde bu görüntülere rastlayabilirsiniz. Biz dün ana arterlerde 1 saat dolaştık, tam 18 tane hareket halinde, onlarca işyerlerinin önüne park edilmiş motosiklet tespit ettik.

Son zamanlarda kentin ana artellerinde motosiklet ve motorlu bisikletlerin yeniden cirit atmaya başladığı yönündeki şikayetler üzerine, sabah kentin ana artellerinde dolaştı. Tüm ana artellerde vızır vızır motosikletler geziyordu, hem de trafik kurallarını bile ihlal ederek…

Yasak masak dinlemiyorlar

Gaziantep’te, kent içinde çok sayıda trafik kazasına neden oldukları ve gürültü kirliliği yarattığı için ana artellere girmesi yasaklanan motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüleri yasağı deldi. Trafik ekiplerinin sürekli ve düzenli kontrolü ortadan kalkınca, yasak da bir anlamda ortadan kalkmış oldu. Şimdi bu araçların girmemesi gereken Fevzi Çakmak Bulvarı, Ordu Caddesi, Sahil yolu, Hürriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde gün boyunca motosikletler vızır vızır dolaşıyor.

Trafiği hiçe sayıyorlar

İnönü caddesi boyunca hemen tüm işyerlerinin önünde park etmiş motosikletler ve tali yollardan ana artellere trafik kurallarını hiçe sayarak dalı veren onlarca motosiklete rastlamak mümkün. Bu araçların yarattığı tehlike anında çevreye yaydığı inanılmaz gürültü de cabası.

Vatandaş isyan ediyor

Motosiklet yasağının kaldırıldığını zannettiğini söyleyen vatandaşlar, son aylarda havaların ısınmasıyla caddelerdeki motosiklet trafiğinde müthiş bir artış oldu. Biz de motosikletlerin ana arterlere girişini yasaklayan kararın uygulamadan kaldırıldığını zannettik. Oysa sorduğumuzda yasağın hala geçerli olduğunu öğrendik. Trafik ekipleri bu ilkel ulaşım araçlarına neden engel olmuyor, anlayamadık. Günün her saatinde neden oldukları gürültü kirliliği yanında, trafikte de çok çirkin bir görüntü sergiliyorlar. Çevre illerimizde böyle bir motosiklet olayı yok. Gaziantep, motosikletlerin, bisikletlerin ana arterlerde dolaştığı, Kuralsızlığın hakim olduğu bir kent olmamalı. Bu kentte yaşamanın tüm gereklerini yerine getirerek, tüm vergilerini ödeyerek huzur içinde yaşamak isteyen insanlar olduğu unutulmamalı. Ortalık bir avuç motosikletliye bırakılmamalı diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *