ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Çocuğunuz seven, üreten ve paylaşan birey olsun”

“Çocuğunuz seven, üreten ve paylaşan birey olsun”
YAYINLAMA: 21 Şubat 2024 / 16.17
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2024 / 16.17

Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, zeka gelişiminin yüzde 60’ının tamamlandığı 0-6 yaş arasındaki yaş grubuna sahip çocukların okul öncesi grup olarak değerlendirildiğini hatırlatarak, “Kişiliğin temelinin atıldığı kritik bir dönem olarak adlandırılan okul öncesi yıllarda verilen eğitimin, tüm eğitim kademelerini, hatta tüm yaşamı etkilediğini, kendine güvenin arttığını, hepimiz bilmekteyiz. Bu dönemde ailenin verdiği eğitim önemli ama asla tek başına yeterli değildir. Okul öncesi eğitim kurumlarında verilen eğitimin çocuklarımızın geleceğe hazır olmaları açısından önem taşıdığını bilmemiz gerekir” dedi.

Ailenin eğitimi tek başına yeterli değil

İlköğretim birinci sınıfına, okul öncesi eğitimden yararlanmış olarak gelen çocuğun bu eğitimi almadan gelen çocuktan çok daha başarılı olduğunu vurgulayan Güzelbey, bu çocukların okuma yazmaya diğer çocuklardan daha erken başladığını ve dil gelişiminin olumlu yönde ilerlediğini, problem çözme, iletişim kurma ve grup içinde olma becerilerinin çok daha iyi geliştiğini görmenin mümkün olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin bu bilinç ışığında ülkemizin yarını çocuklarımızın okul öncesi eğitimine verdiği önemi anaokulu çocuk kulüplerine yönelik çalışmaları ile desteklediği ifade edildi.

Çocuğunuz paylaşmayı öğrensin

Güzelbey, “Çocuğunuzun seven, üreten ve paylaşan bir birey olmasını istiyorsanız okul öncesi eğitimden mutlaka yararlandırmalısınız. Gelin ülkemizi güzel yarınlara birlikte hazırlayalım” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *