ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Çocuk haklarının korunması önemli”

“Çocuk haklarının korunması önemli”
YAYINLAMA: 27 Mart 2023 / 19.52
GÜNCELLEME: 27 Mart 2023 / 19.52
Vali Lütfullah Bilgin, geleceğin teminatı olan çocukların haklarının korunmasının toplum için çok önemli olduğunu söyledi.

Bilgin, “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, çocukların haklarının korunması ve en iyi ortamlarda yetiştirilmesinin, topluma yararlı bireyler olmaları açısından önemli olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler 1989 yılında kabul edilen “Çocuk Hakları Sözleşmesi” ve 1996 yılında kabul edilen “Çocuk Haklarının Kullanılmasına Dair Avrupa Sözleşmesi “yle çocuklara yaşama, gelişme, koruma, katılım ve görüşünü ifade etme hakkı verildiğini kaydeden Bilgin, şöyle konuştu: “Çocuk sözleşmesine göre, 18 yaşından küçük olan herkes çocuktur. Bu nedenle çocuklar hakkında alınacak kararlarda onlarında söz hakkı olduğu unutulmamalıdır. Çocuk haklarının korunmasında devlete, aileye ve toplumun bütün bireylerine büyük görevler düşmektedir”

Bilgin, yeryüzündeki toplumlar içerisinde çocuklarına en çok değer veren milletin Türk milleti olduğunu, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Türk çocuklarına armağan etmesinin bunun en güzel göstergesi olduğunu ifade etti.

Çocukları Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda milli ve manevi değerlere bağlı, üretken sorgulayan, katılımcı, bilgi teknolojisi ile donanımlı, ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamanın bütün toplumun görevi olduğunu ifade eden, Bilgin, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Çocuklarımız Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda yetiştirmek için eğitimde kaliteyi arttırmalıyız. Okul sayısını artırmak ve derslik sayısını artırmak için valiliğimiz tarafından başlatılan “Okul yap adını yaşat” kampanyasını sürdürüyoruz. Çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum”   

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *