ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuk köyü oluşturulacak

Çocuk köyü oluşturulacak
YAYINLAMA: 27 Haziran 2024 / 15.03
GÜNCELLEME: 27 Haziran 2024 / 15.03

3-4 Aralık 2004 tarihlerinde Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Sokak Çocukları" sempozyumu sonunda, çocukları aileleriyle yakın bir ortamda barındırmak ve hizmet götürmek için çocuk köyü oluşturulabileceği kararlaştırıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, TBMM Sokak Çocukları Araştırma Komitesi üyesi parlamenterler ve Gaziantep'te geniş bir halk katılımıyla gerçekleştirilmiş olan sempozyuma, yapılan sunumlar ve katılımlarla yapılan tartışmalar sonucunda bazı kararlar alındığını bildirildi.

Türkiye'de ve Gaziantep genelinde sokakta çalışan ve sokakta yaşayan çocukların sorunlarının her geçen gün arttığını, bu çocukların her türlü riskten korunması için mevcut sistemlerin çeşitlendirilmesi ve programlar oluşturulması gerektiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Ekonomik yoksulluk içinde olduğu saptanan çocukların ve ailelerin sosyal yardım kaynaklarından ve kurumlarından yararlanması sağlanmalıdır. Çocuk şubesi ile işbirliği içinde gezici ekipler aracılığıyla sokakta yaşayan çocuklar izlenmeli, onları çalıştıran ve suça teşvik edenler bulunarak cezalandırılmalıdır.

Yeni bir hizmet modeli olan ve çocukları aileye yakın bir ortamda barındırmak ve hizmet götürmek için bir çocuk köyü oluşturulabilir. Ülkemizde ve Gaziantep'te bağımlılık, tedavi ve rehabilitasyon merkezine ihtiyaç vardır." Açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve üniversite işbirliğiyle İstanbul Çematem ve İzmir Egebam modelleri örnek alınarak böyle bir merkezin kurulma çalışmalarına başlamanın Gaziantep'in öncelikleri arasında olduğu ifade edildi.

İnsanların kendilerini çocuklardan ve gençlerden korumak için önlemlere başvuracak bir duruma düşmeden önce, bu çocukları korumak ve geliştirmeye öncelik verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, bu sorunlar çözülmediği takdirde ilerde işlenebilecek suçların önüne geçilmesinin zorlaşacağı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *