ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuk yuvası dolup taşıyor

Çocuk yuvası dolup taşıyor
YAYINLAMA: 01 Ekim 2023 / 19.55
GÜNCELLEME: 01 Ekim 2023 / 20.06
Ekonomik kriz ve sosyal nedenlerden dolayı son bir yıldır yetiştirme yurdu ve çocuk yuvasının kapasitesinin üzerinde hizmet verdiği belirtilirken, Vali Yardımcısı Müfit Yavuz, “Eskiden kapasitenin altında kimselerin barındığı bu tür sosyal kurumlar son yıllarda yüzde 130 kapasite ile hizmet veriyor” dedi.

Sosyal ve ekonomik sorunlardan en çok çocuklar etkileniyor

Yurt ve yuvalarda kalan çocukların büyük bölümünün köyden kente gelmiş ve çeşitli nedenlerle parçalanmış ailelerin çocuklarından oluştuğunu belirten Yavuz, “Bu tür kurumlara başvuruların artmasının en önemli nedeni ekonomik. Gaziantep gibi göçten etkilenen kentlerde elbette sosyal birtakım sorunlar ortaya çıkıyor. Sosyal ve ekonomik sorunlardan da en fazla çocuklar etkileniyor. Dolayısıyla da yurt ve yuvalarda kapasitenin üzerine çıkarak bu çocuklara kol kanat geriyor” diye konuştu.

Kızını geçici olarak yuvaya vermek istedi

Bally bağımlısı 13 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Karadeniz’i tedavi ettirmek için Elâzığ’a gideceğini, ancak 10 yaşındaki kızı Tuba’yı bırakacak kimsesi olmadığını söyleyen anne Hatice Karadeniz, halk gününde Vali Yardımcısı Müfit Yavuz’dan kızının çocuk yuvasına geçici olarak kabulünü istedi.

Oğlum ziyan oldu bari kızımı kurtarayım

3 yıldır bally kullanan oğlu Mehmet Ali’nin kızını ve çevreyi rahatsız ettiğini, çocuğunun ölümü beklememesi için tedavi yaptırmak istediğini, ancak bu arada kızının güvence altına alınması için devletin kendisine yardımcı olmasını beklediğini belirten Hatice Karadeniz, “Oğlum bally ve tiner kullandığı için hem ailemizi hem de çevreyi tehdit ediyor özellikle kızım Tuba’yı sık sık dövüp rahatsız ediyor. Ben kızımla oğlumun didişip kızımın da sağlığının bozulmaması için kızımı evden uzaklaştırıp, oğlumu da tedavi ettirmek istiyorum oğlumun durumundaki bağımlı kimselerin Elâzığ’da tedavi ettirildiğini duydum. Tedavi ettirip hem çocuğunu hem de çevreyi kurtarmak istiyorum. Ancak kızımı, oğlumun tedavi süresi boyunca çocuk yuvasına bırakmak istiyorum kısa süreli de olsa kızımı kimsenin yanına bırakamam, ancak devlete güvenebilirim” dedi.

Çocuk yuvası tıklım tıklım oldu

Anne Hatice Karadeniz’in bu talebin üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilisine talimat veren Yavuz, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlisinden çocuk yuvasının kapasitesinin üzerinde olduğunu, ancak yine de annenin başvurusunu yapmasında fayda olduğunu hatırlatması üzerine anneye başvuru yapması gerektiğini söyledi.

2 yaşındaki çocuğunu tedavi ettirmek için yeşil kart istedi

2 yaşındaki oğlunun idrar yollarının doğuştan kapalı olduğunu belirten İbrahim Bozkaya da oğlunu tedavi ettirebilmek için yardım talebinde bulundu. Oğlunu acil olarak Ankara’ya götürülmesi gerektiğini ancak işten çıkarıldığı için parası olmadığını belirten Bozkaya, “Birkaç aç ay önce işten çıkarıldım. Çocuğumun ameliyat olması için Ankara’ya götürmem gerekiyor. Ancak param yok. Yeşil kart almak için müracaat ettim, kabul edilmedi” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *